İstanbul

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin projesi'ne 20 milyon destek

14:14 06 Şubat 2018
İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin projesi'ne 20 milyon destek

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye'nin eş finansmanıyla gerçekleştirilen “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında, GAP4MSME projesiyle 20 milyon liralık destek almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 3 yıl içinde yapılacak çalışmalarla 450 firmanın ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliğinin arttırılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Önder Yılmaz, şunları kaydetti:

"GAP4MSME projesi İstanbul Şehir Üniversitesi yürütücülüğünde, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Sanayi Odası ortaklığında yürütülecek. Proje kapsamında İstanbul, İzmir ve Bursa’da inovasyon kapasite analizi ile farklı seviyelerde belirlenen yararlanıcılara kurulacak 3 makerlab ile birlikte farklı eğitim ve hizmetler verilecek rekabet arttırıcı aksiyon planları oluşturulup, teknoloji ticarileştirme ve inovatif kapasite artırımı hizmetleri sunulacak."

Projenin üç yıl süreceğini anlatan Yılmaz "Üç yıllık program kapsamında yaklaşık 450 firmaya pazar araştırması, teknoloji değerlendirme raporu, fuar katılımları, patent yazımı, ulusal ve uluslararası proje yazımı, sertifikasyon, inovasyon eğitimleri, prototipleme, yurtdışı demoday vb. özelleştirilmiş servisler dış uzmanlar ile ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca üç şehirde kurulacak olan nesnelerin interneti–akıllı şehir, otomotiv ve sağlık odaklı prototipleme ve fabrikasyon laboratuvar altyapıları ile teknoloji odaklı ürün geliştirme süreçleri desteklenerek hızlandırılacak. Bu doğrultuda proje süresince yararlanıcı firmaların ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliğinin arttırılması ve oluşturulan değerlerin uluslararası görünürlüğünün arttırılması amaçlanıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.