İstanbul

Çocukların bisiklet hayali gerçek oluyor

16:26 19 Şubat 2018
Çocukların bisiklet hayali gerçek oluyor

Ataşehir'de, ihtiyaç sahibi çocukların hayalini gerçekleştirmek üzere başlatılan "İlk Hayalim İlk Bisikletim" kampanyası kapsamında toplanan bisikletlerin sayısı artıyor.

Ataşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üç ay önce hayata geçirilen kampanya çerçevesinde, kullanılmayan veya çürümeye terk edilmiş bisikletler toplanıp onarılarak bisiklet hayali kuran ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak.

Belediyenin ilçedeki site yöneticileri ile birlikte başlattığı kampanyada; kullanılmayan, bozuk halde olan veya depolarda bekletilen bisikletler toplanıyor, ardından da bakımları, tamirleri ve boyama işlemleri gerçekleştirilip yeni sahipleri için hazır hale getiriliyor.

Şu ana kadar toplanan 355 bisikletin, yenilenmeye elverişli 240 tanesi tamir ve boya işlemleri yapılarak çocuklar için hazırlandı. Elverişli olmayan diğerleri ise yedek parça olarak kullanılıyor.

Çocukların bisiklet sevincini yaşamasına destek olacak kampanya kapsamında hazırlanan bisikletler, okulların kapanmasına yakın bir tarihte düzenlenecek etkinlikle çocuklara dağıtılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.