İstanbul

GSMA Mobil Dünya Kongresi

17:04 26 Şubat 2018
GSMA Mobil Dünya Kongresi

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Bu sene fuardaki en önemli olayımız Venus Z20. Nisan ayında pazara çıkacak, ilk defa telefonu burada sunuyoruz. Z20 kendi sınıfının bütün özelliklerini taşıyan üst düzey bir telefon oldu." dedi.

Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2018) beşinci kez katılan Vestel, bu yıl yeni akıllı telefonu Venus Z20'nin tanıtımını da Barcelona'da gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl yine GSMA kapsamında Venus Z10'un tanıtımını gerçekleştiren şirketin yeni akıllı telefonu Venus Z20'ye ilişkin detaylar Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

GSM dünyasının kalbinin attığı bu fuarda yer almanın önemine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Global rakiplerimiz arasında çok yeniyiz ama 4 yılda makul fiyat, teknoloji ve tasarımımızla Türkiye’nin en çok satılan üçüncü akıllı telefon markası olduk. Bu sene fuardaki en önemli olayımız Venus Z20. Nisan ayında pazara çıkacak, ilk defa telefonu burada sunuyoruz. Z20 kendi sınıfının bütün özelliklerini taşıyan üst düzey bir telefon oldu. 2 bin 99 liradan piyasaya sunmayı planlıyoruz. Muadili olan markaların fiyatları bunun daha üstünde. Özellik, tasarım, fiyat dengesinin uygun olduğunu düşünüyoruz.

Vestel olarak akıllı telefonda 2017 yılında yüzde 5'e yakın pazar payı elde ettik, bu sene payımızı daha da artıracağız. Türkiye'de akıllı telefon pazarının yüzde 70'i ilk 2 markanın. Bu iki markanın dünyadaki payı yüzde 40. Bu konuda Türkiye'de anormal bir durum var. Beyaz eşyada olduğu gibi zamanla Türk tüketicisi yerli telefon kullanmaya başlayacak, hedefimiz bu."

Fuardaki stantlarında smart home, akıllı tahta, mobil app, akıllı baston gibi destekledikleri girişimler bulunduğunu dile getiren Erdoğan, yerli akıllı telefonların ihracatı için de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

"İstediğimiz noktada değiliz." diyen Erdoğan, deneme ihracatlarının başladığını ama büyük rakamlara ulaşılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Burada yerli, yabancı operatör ve distrübitörlerle konuşuyoruz. Rekabet ağır, bölünmüş bir pazar var, böyle bir pazarda kendimize yer bulmaya çalışıyoruz. Buradan güzel haberlerle dönmeyi umut ediyoruz. Türkiye'de son 10 yılda 23 milyar dolarlık akıllı telefon ithalatı yapılmış, cari açığın kapatılması için yerli üretimi artırma hedefimiz var." diye konuştu.

Venus ihracatına 2015 yılında başladıklarını bildiren Erdoğan, Venus’ün ihracatının 2016'dan bu yana artarak devam ettiğini, yakın coğrafyada 8 ülkeye akıllı telefon ihracatına başladıklarını aktardı.


- "Türkiye yerli telefonla konuşsun diye üretiyoruz"


Venus serisi telefonlarla çıtayı her geçen gün yükselttiklerini dile getiren Erdoğan, "Z20'nin yazılımı, donanımı ve arkasındaki Ar-Ge gücü ile sınıfındaki en gelişmiş akıllı cihaz. Bir akıllı telefondan bekleneni fazlasıyla karşılayan Z20 özellikle fotoğraf ve 'selfie' çekmeyi sevenlerin vazgeçemeyeceği bir telefon olacak. Üstelik fiyat/performans olarak da rakiplerini geride bırakacak." diye konuştu.

Türkiye'nin mobil iletişim datalarına değinen Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Türkiye genç ve dinamik nüfusu sayesinde dünyada mobil iletişimi en çok kullanan ülkelerden biri haline geldi. BTK'nın 2017 3. çeyrek verilerine göre, toplam 77 milyon 882 bin 845 mobil aboneyle mobil trafik hacmi 68,9 milyar dakikaya ulaştı. Türkiye, Avrupa’da mobil telefonla en çok konuşan ülke olarak ilk sırada yer alıyor.

Cepten internet kullanım rakamlarına baktığımızda ise abonelerin yüzde 10'u aylık 8 GB'ın üzerinde data kullanıyor. Vestel olarak temennimiz, milletimiz yerli telefon kullansın, iletişimini bu toprakların gururu ürünlerle sürdürsün. TÜİK verilerine göre Türkiye'de 2007-2017 arasında ithal edilen telefon sayısı 142,4 milyona ulaşırken, ödenen tutar ise 23 milyar 708 milyon 146 bin dolar oldu. Dışa bağımlılığı azaltmak, teknolojide yerli alternatifler yaratmak adına Venus'ün önemi hem Vestel için hem de ülke ekonomisi için çok büyük."


- Venus Z20


Toplantıda verilen bilgilere göre, Venus Z20'de, 16 MP+5MP arka ve 8 MP flaşlı ön kamera bulunuyor.

Çift kamera sistemi, portre modunda çekilen fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırarak objeyi daha keskin efektle ön plana çıkarırken, hareketli objelere otomatik odaklanma özelliği Pdaf ile anı yakalayan Z20, 4K kalitesinde saniyede 30 kare, 1080p HD kalitesinde saniyede 120 kare 1080p HD video kaydı yapabiliyor.

Ayrıca inceltilmiş ekran çerçevesi ile genişletilmiş bir görüş alanı sunan yerli akıllı telefon, 18:9, Full HD+ IPS, 5.65 inç 1080x2160 çözünürlüklü ekran, 2.2GHz 8 çekirdekli Qualcomm işlemci, 4GB belleği olan Z20, Android’in en son versiyonu olan Oreo işletim sistemine sahip.

İnci siyahı, sedef mavisi, altın sarısı renk alternatifleri bulunan Venus Z20’nin diğer özellikleri arasında iç ve dış mekanlarda daha yüksek doğrulukta konum belirlemeyi sağlayan IZAT GPS teknolojisi, dahili FM radyo, hızlı şarj, parmak izi okuyucu da bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.