İstanbul

Sarıkamış şehitleri Kağıthane'de anıldı

11:48 27 Şubat 2018
Sarıkamış şehitleri Kağıthane'de anıldı

Sarıkamış şehitleri, Kağıthane'de düzenlenen programla anıldı.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan, 18 gün süren ve 90 bin kahraman Türk askerinin soğuk hava şartları nedeniyle donarak ve hastalanarak şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında Gültepe Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı'ndan fotoğrafların olduğu sergi, belgesel gösterimi, kum sanatı gösterisi ve Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül’ün cephe türkülerini seslendirdiği konserden oluşan programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, serginin ardından yaklaşık iki saat boyunca devam eden programı ilgiyle takip etti.

Kum sanatı gösterisinin büyük beğeni topladığı programda, kum sanatı ile hem Sarıkamış hem de Zeytin Dalı Harekatı'nın canlandırılması salondan büyük alkış aldı.

Programı vatandaşlarla birlikte izleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sarıkamış Harekatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Kılıç, Sarıkamış şehitlerinin torunlarının da bugün Afrin'de mücadele ettiğini belirtti.

Türk milletinin birlik olduğu zaman üstesinden gelemeyeceği bir sorunun olmadığını vurgulayan Kılıç, şehitlere Allah’tan rahmet gazilere de acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.