İstanbul

Organize hayvan hırsızları yakalandı

08:48 28 Şubat 2018
Organize hayvan hırsızları yakalandı

Son dönemlerde İstanbul İli genelinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olayları, İstanbul İl Jandarma Komutanlığının verdiği mücadele ile aydınlatılıyor.

İstanbul İli Silivri İlçesi Çayırdere Mahallesinde kiraladıkları araçlarla kendilerine aile süsü vererek hayvan hırsızlığı yapan ve son olarak Ö.B. isimli şahsa ait (5) adet büyükbaş hayvanı çalan (5) kişilik hırsızlık çetesi Jandarma’nın sıkı takibi sonucunda yakalandı. Hayvan hırsızlığı ve çeşitli suçlardan sabıka kayıtları bulunan (5) kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çalınan hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi.

HAYVANLARI ARACIN BAGAJINA KOYMUŞLAR

İstanbul Silivri’de hayvancılık yapan Ö.B. isimli şahıs, hayvanlarının çalındığı ihbarı ile Jandarma’ya başvurdu. Olay yeri çevresinde bulunan kamera görüntülerini inceleyen ekipler, kısa sürede faillerin kimliğini ve olayda kullanılan aracın plakasını tespit etti. Yapılan incelemede; faillerin gece yarısı barınağa gelerek önce keşif yaptıkları, barınağın kapısını pense ile kırdıkları, sonrasında kiraladıkları araçla gelip ilk olarak (3) ardından (2) büyükbaş hayvanı aracın bagajına koyarak olay yerinden uzaklaştıkları ortaya çıktı.  

ARAÇ KİRALIK, ÇETE ÜYELERİ SABIKALI ÇIKTI

Yapılan incelemede; hayvan hırsızlığında kullanılan beyaz renkli binek aracın kiralık olduğu, şüphelilerin de kendilerine aile süsü vererek dikkat çekmediği belirlendi.

İcra edilen istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde, Arnavutköy’de yakalanan (5) kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalınan hayvanlar da bulunarak sahibi Ö.B.’ye teslim edildi. Hırsızların yakalanmasına ve hayvanlarının teslim edilmesine çok sevinen Ö.B. Jandarmaya teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.