İstanbul

Yeryüzü Doktorları "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde yaralananları tedavi ediyor

13:17 09 Nisan 2018
Yeryüzü Doktorları "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde yaralananları tedavi ediyor

İsrail ablukası altındaki Gazze sınırında 30 Mart'ta düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavisi, Yeryüzü Doktorları Derneği'nin gönüllü ekipleri tarafından yapılıyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, hastanelerin, ilaç ve ekipmanların yetersiz kaldığı Gazze'de Yeryüzü Doktorları mobil sağlık ekipleri ve kliniği ile yaralılara acil yardım ulaştırıyor. Bu kapsamda 172 kişinin durumunun takip ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Gazze Programları Koordinatörü İbrahim Al Nabahin, gerçek bir insani drama şahit olunduğunu belirterek, "Yüzlerce yaralı geliyor, bütün hastanelerde ciddi tıbbi malzeme yetersizliği var. 500'e yakın insanın evde tedaviye ihtiyacı var çünkü hastanelerde yer kalmadığından erken taburcu ediliyorlar. Burada yaralananlara müdahale ediyoruz ama kan ve tıbbi malzeme yetersizliği yaşıyoruz bunların yanı sıra Gazze’deki abluka sebebiyle elektrik kesintileri ile de mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.