İstanbul

İSMEK'li fırıncılara İspanya'dan ödül

13:41 25 Nisan 2018
İSMEK'li fırıncılara İspanya'dan ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK) Fırıncılık ve Pastacılık Okulu öğrencileri, İspanya'da düzenlenen 2018 Uluslararası Genç Fırıncılar Yarışması'nda 11 ülke arasından "En İyi" yeni katılan ülke ödülünü aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, İspanya, Hollanda, Tayland, Belçika, Almanya, Brezilya, Fransa, İsveç, Portekiz ve Şili'nin katıldığı 2018 Uluslararası Genç Fırıncılar Yarışması, İspanya'nın Valencia şehrinde düzenlendi.

Yarışmada, 11 ülke arasından, İSMEK öğrencilerinin yaptığı çalışmalar Türkiye'ye "En İyi Yeni Katılan Ülke" ödülünü kazandırdı. İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu öğrencileri Hatice Hande Aydın ve Özge Kübra Arıman, ekmek, tatlı mayalı hamur işleri, Danish hamur işleri, sandviç ve gösteri ürünleri kategorilerinde ödül aldı.

- İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu

İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında kuruldu. Sektörün eğitimli personel ihtiyacına katkıda bulunmayı, bu alana yeni ustalar kazandırmayı, sağlıklı ekmek kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen okul, Esenler Davutpaşa'da 3 bin 500 metrekaresi kapalı, 12 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

Fırıncılık ve pastacılık alanında Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olan okulda temel, profesyonel ve kısa süreli olmak üzere üç kademede verilen eğitimlerin tümü ücretsiz.

İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu’nda eğitimler "Temel" ve "Profesyonel" olmak üzere ikiye ayrılıyor. Profesyonel eğitimler için adaylarda temel eğitimlerini başarıyla tamamlama şartı aranıyor. 2016-2017 eğitim döneminde faaliyetlerine başlayan İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu'nda bugüne kadar eğitim alan ve almaya devam eden toplam bin 676 öğrenci bulunuyor. 2017-2018 eğitim döneminde eğitim alan veya almaya devam eden 961 öğrenci bulunuyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.