İstanbul

Vali Şahin Uluslararası Dergi Fuarı'nı ziyaret etti

15:42 10 Mayıs 2018
Vali Şahin Uluslararası Dergi Fuarı'nı ziyaret etti

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union - WPU) tarafından düzenlenen "9. Uluslararası Dergi Fuarı"nı ziyaret etti.

Şahin, "Çocuk Dergiciliği" temasıyla Sirkeci Tren Garı'nda gerçekleştirilen fuarda, farklı alanlarda yayın yapan dergilerin stantlarında incelemelerde bulundu.

Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin ve fuarın onur konuğu dergisi "İtibar"ın genel yayın yönetmeni İbrahim Tenekeci ile fuarı gezen Vali Şahin, uğradığı stantlardan dergi satın aldı.

Katılımcılarla bir süre sohbet eden İstanbul Valisi Şahin, ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- "Çok daha ileriye gitmemiz gerekiyor"

Ziyaret sonrası AA muhabirine açıklama yapan Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye ve yurt dışından gelen birbirinden farklı ve değerli dergileri gölmüş olduk. İbrahim Tenekeci Bey ile gezmek de ayrıca öğretici oldu. Sağ olsun bize mihmandarlık yaptı. Bilmediğimiz, tanımadığımız dergiler vardı ama fuar geldiği nokta itibarıyla sevindirici. Bayağı bir gelişme sağlanmış, yalnız yeterli değil. Hem dergicilik hem yazın hayatı konusunda çok daha ileriye gitmemiz gerekiyor."

Fuara bu yıl kültür, sanat, çocuk, mizah, tarih, edebiyat, ekonomi, gençlik gibi alanlarda Türkiye'den yaklaşık 500, yurt dışından ise 25 ülkeden 150'den fazla dergi katılıyor.

Dünyanın "ilk ve tek" dergi fuarı olma özelliğini taşıyan "9. Uluslararası Dergi Fuarı", 13 Mayıs'ta sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.