İstanbul

Hüdayi Vakfı'ndan Afrika'ya ramazan yardımı

11:44 22 Mayıs 2018
Hüdayi Vakfı'ndan Afrika'ya ramazan yardımı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yaklaşık 40 ülkede "yoksulluk ve cehaletle mücadele" sloganıyla çalışmalar yürüterek, Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso'ya da yardım elini uzattı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Burkina Faso'nun 60 farklı bölgesinde 250 yerel personel ile ramazan boyunca yetim ve yardıma muhtaç insanlara gıda yardımı gerçekleştirilecek.

- "Mağdur ve mazlumlara Türk halkından gelen yardımları ulaştırıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, her sene ramazanda yapılan yardımların bu yıl da devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı boyunca binlerce aileye erzak ve iftar yardımları yapıyoruz. Bölgelere peyderpey ulaşıyoruz ve ramazan boyunca binlerce kişiye iftar veriyoruz. Ayrıca yetimhane, ilk ve ortaokul, üniversite gibi eğitim kurumlarımızdaki öğrencilere, dul ve yetim ailelere ve savaş mağdurlarına da ulaşarak erzak paketlerini teslim ediyoruz. Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu önemli günlerde temel gıda ihtiyacını karşılamakta zorlanan mağdur ve mazlumlara Türk halkından gelen yardımları ulaştırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.