İstanbul

5 Haziran Dünya Çevre Günü

14:47 06 Haziran 2018
5 Haziran Dünya Çevre Günü

Maltepe Belediyesi’nin "5 Haziran Dünya Çevre Günü" kapsamında düzenlediği etkinliğe katılan çocuklar, doğa dostu şiirler okuyup tiyatro oyunları sahneleyerek, çevreye olan duyarlılıklarını gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce Başıbüyük'teki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl Parkı'nda etkinlik düzenlendi. Belediye başkan yardımcıları Ömer Ekşioğlu ve Jale Yağcı ile birim müdürleri, vatandaşlar, öğrenciler ve velilerin katıldığı etkinlikte, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım ve İnş. San. Ltd. Şti, Deha Biodizel, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Trend DK Tekstil de hazır bulundu.

Etkinlikte, atık toplamada dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Konuya ilişkin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Üzerinde yaşadığımız dünyaya iyi davranmalıyız ki o da bize cömertliklerini sunabilsin. Dünyamıza iyi davranmanın iki yolu var. Kaynakları dikkatli kullanmak, kullandığımız kaynakların sorumluluğunu taşımak. Bu nedenle ihtiyaçlarımız yeniden gözden geçirmeliyiz, tükettiklerimize gerçekten ihtiyacımız olup olmadığına yeniden bakmalıyız. Tüketimimizi azaltarak dünyayı ve çevremizi korumuş olacağız, tükettiklerimizi dönüştürerek de çevre kirliliğini kontrol altına alacağız."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.