İstanbul

Ümraniye'de geri dönüşüm

14:06 26 Haziran 2018
Ümraniye'de geri dönüşüm

Ümraniye Belediyesi, konut, iş yeri ve okullardan topladığı dönüştürülebilir atıklarla hem doğaya hem de ekonomiye destek oluyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, doğal kaynakların israfını önlemek ve ekonomiye değer kazandırmak amacıyla geri dönüşüm faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmasında ayda ortalama bin ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırıldı. Çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla ilçedeki meskenlerden kullanım dışı kalan dönüştürülebilir atık malzemelerin toplanması ve çeşitli yöntemlerle tekrar imal edilmesi ya da bertaraf edilmesi adına yürütülen çalışmalar doğrultusunda cam atığı, bitkisel atık yağlar, madensel atık yağlar, elektronik atık, pil atığı, ömrünü tamamlamış lastik gibi maddeler toplanıyor.

İlçe geneli okullar, iş yerleri ve sitelerde gerçekleştirdiği çevre bilinci seminerleriyle doğa dostu belediyecilik çalışmalarının sürdürüldüğü toplama çalışmalarında 15 kamyon, 2 seyyar damper kamyon ve 3 denetim aracı olmak üzere toplam 20 araç kullanıyor.

Ayrıca ambalaj atıkları, kutu, kafes, kumbara ve konteynerlerde evsel atıklardan ayrıştırılarak kaynağında biriktirilip ayrı toplanıyor. Ekipler, sanayi bölgeleri, fabrikalar ve alışveriş merkezleri gibi ambalaj atıklarının fazla olduğu bölgelerde ise kanca vinçli konteynerler ile toplama işlemini sağlıyor.

Ekipler tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra preslenip geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından ham madde tasarrufu sağlanmış oluyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.