İstanbul

Esenler'deki çocuklar yaz okulu şenliğinde eğlendi

13:18 02 Ağustos 2018
Esenler'deki çocuklar yaz okulu şenliğinde eğlendi

Esenler Belediyesi'nin, ilçedeki 27 ilkokul ve orta okul ile gençlik ve bilgi evlerinde 7 bin öğrenciye yönelik "Bilgiyle donatılmış, hikmetin arayışında bir gençlik için" sloganıyla düzenlediği "Yaz Okulları"nın kapanış programı yapıldı.

15 Temmuz Millet Bahçesinde gerçekleştirilen kapanış programında, etkinlik alanında kurulan 11 parkurda çocuklar, futboldan basketbola, geleneksel çocuk oyunlarından zeka oyunlarına kadar çok sayıda etkinlikle eğlendi.

Hacivat-Karagöz ve illüzyon gösterinin sahnelendiği etkinlikte, çocuklara seyyar büfelerde dondurma, pamuk şekeri ve mısır ikram edildi.

çocuklar kendileri için kurulan parkurlarda doyasıya eğlenirken, aileler de güzel havda parkta piknik yapmanın tadını çıkardı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kapanış programında yaptığı konuşmada, çocukların bir sezon boyunca eğitim gördükleri yaz okullarının kapanış programını yaparak yeni bir tatil dönemini başlattıklarını söyledi.

Esenler'in İstanbul'un en genç nüfusuna sahip ilçesi olduğunu aktaran Göksu, her yıl açtıkları yaz okuluna bu yıl daha kapsamlı bir yaz okulu kursu takviye ederek, sadece bir spor okulu olarak değil çocukların geleceğe hazırlanması, ahlakı, erdemi, vatanı, milleti öğrenmesi anlamında onların ufuklarını açacak eğitimler verdiklerini belirtti.

Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin İstanbul'un en büyük bölge parklarından biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu parkın içerisinde inşaatı devam eden sadece genç kızlarımız için içinde yüzme havuzu, spor salonları, gençlik kültürel salonları olan büyük bir gençlik merkezi yapıyoruz. Yine erkekler için aynı yerde ikinci bir salon inşa ediyoruz. Hemen arka tarafta sadece hanımların geleceği ve önünde de yaklaşık 15 bin metre meyve bahçelerinin olduğu bir alan yapıyoruz. Cami inşaatımız bitti. Kışın kapalı alanda ders çalışıp kitap okuyabilecekleri, yazın da ağaçların dibinde ders çalışabilecekleri açık ve kapalı kütüphane yapıyoruz. Yakında bunların da açılışını yapıyoruz."

Hükümetin 100 günlük eylem planının içinde Esenler için 2 önemli proje olduğunun altını çizen Göksu, 2 milyon 600 bin metre kare üzerine kurulacak büyük bir şehir parkının temelinin atılacağını söyledi.

Ayrıca 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşa edeceklerini de belirten Göksu, eski askeri kışla binasını da Kuran kursu yapacaklarını aktardı.

Bütün okulları ve parkları güvenlik kamerasıyla donattılarını vurgulayan Göksu, "Bu güvenlik kameralarına emniyete entegre ediyoruz. Emniyet kurumları takip ediyor. Şu ana kadar 2 bin civarında kamera takıldı. Bundan sonraki aşamada Esenler’in bütün sokaklarına kamera takılacak. Sokakların güvenli olması lazım. Burada bayanlar sabah gelip spor yapmak istediklerinde rahat ve güvenli bir şekilde spor yapabilecekler." ifadelerini kullandı.

- "Yazı sıkılmadan ve yeni şeyler öğrenerek geçirdim"

Yaz spor okuluna katılan 11 yaşında Emir Yaka, yaz okulunda Kuran'ı Kerim okumayı öğrendiği, duaları anlamlarıyla beraber ezberlediğini ve Hz. Muhammed'in hayatını öğrendiğini anlattı.

Dini eğitimin dışında çeşitli sportif etkinliklere da katıldığını belirten Yaka, "Basketbol ve futbol etkinliklerinden faydalandım. Yazı sıkılmadan ve yeni şeyler öğrenerek geçirdim. Bugünkü etkinlikte tek ayak üstünde durma yarışmasına katıldım. Bizlere ücretsiz olarak pamuk şeker, dondurma ve mısır veriyorlar. Çocuklar burada istediğini yapıyor, eğleniyor." diye konuştu.

Kapanış programına kızıyla gelen anne Feride Alan da kızının yaz spor okulunda çeşitli etkinliklere katıldığını ve bu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program sonunda yaz okul birincilerine belgeleri ve ödülleri takdim edildi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.