İstanbul

Maltepe ve Ümraniye belediyelerinden aşure ikramı

11:44 25 Eylül 2018
Maltepe ve Ümraniye belediyelerinden aşure ikramı

Maltepe ve Ümraniye belediyeleri, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gülensu Mahallesi Heykel Meydanı, Zümrütevler Mahallesi Büyük Çağrı Sitesi önü, Küçükyalı Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı ve Maltepe Meydanı olmak üzere 4 farklı noktada kurulan kazanlarda aşureler pişirilerek, vatandaşlara ikram edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Asırlardan bu yana kulakta kulağa aktarılarak pişirilerek önümüze gelen bu aşure, her zaman kin ve nefretin değil dostluğun, barışın ve sevginin aşı olarak kazanlarda kaynamıştır. İnşallah Cenabı Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

- "Her yıl 60 kazan aşure kaynatıyoruz"

Ümraniye Belediyesi de Alemdağ Caddesi'nde vatandaşlara aşure ikram etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisiyle başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları kaydetti:

"Her yıl 60 kazan aşure kaynatıp, muhtelif yerlerde aşure dağıtımı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta, İlçe Başkanımız Mahmut Eminmollaoğlu ile birlikte Fojnica'ya giderek, orada da aşure kazanlarını kaynatacağız. Son zamanlarda Türkiye'nin yaşamış olduğu zor durumları, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin dik duruşu sayesinde hep birlikte atlatacağız. Bu vesileyle aşure günümüz mübarek olsun."

Etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.