İstanbul

The Bodrum Cup'ın 30. yılı kutlanıyor

13:19 08 Ekim 2018
The Bodrum Cup'ın 30. yılı kutlanıyor

Türkiye'nin önde gelen yelken yarışlarından The Bodrum Cup'ın 30. yılı kutlanıyor.

Bodrum'da 23 Ekim'de start alacak yarış öncesi Four Seasons Bosphorus Hotel'de, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un katıldığı bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında, Ali Koç'un yanı sıra, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Komodoru David Dein, Four Seasons Hotels İstanbul Genel Müdürü Tarek Mourad, Vehbi Koç Vakfı (VKV) Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ve Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak da hazır bulundu.

Yarışın bu sene 30. yılı olması nedeniyle Four Seasons Hotel İstanbul Challenge etabı düzenlenecek ve bu kapsamda İstanbul Boğazı'nda 13 Ekim Cumartesi günü 25 mega yatın katılımıyla kortej geçişi yapılacak. Etkinlik kapsamında mega yatlar, 14 Ekim Pazar günü Setur Fenerbahçe Kalamış Marina'da halkın beğenisine sunulacak.

Four Seasons Hotel İstanbul Challenge yarışı, 15 Ekim'de Kalamış etabıyla başlayıp, 21 Ekim'de Yalıkavak etabıyla sona erecek.

Bu sene 30. kez düzenlenecek The Bodrum Cup, American Hospital'ın isim sponsorluğuyla gerçekleşecek. Yaklaşık 200 yatın yer alacağı yarış, 23 Ekim'de Yalıkavak Marina'da Metro etabıyla başlayıp, 27 Ekim'de Bodrum Kissebükü'de Opet etabıyla sona erecek.


- Uysal: "Türkiye'nin yüzü olmasını istiyoruz"


Basın toplantısında bulunan Ali Koç, konuşma yapmazken, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, 13 Ekim Cumartesi günü 25 mega yatın İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaparak, görsel bir şölene imza atacağını aktardı.

Uysal, organizasyonu tüm dünyaya duyurmak istediklerini dile getirerek, "The Bodrum Cup'ın 26'ncısını düzenlediğimizde, hedefimiz İstanbul'a gelmekti. Şimdi hedefimiz daha uzaklar. Bu organizasyonun dünya standartlarının üstünde olması için elimizden geleni yapacağız. Bu organizasyonun Türkiye'nin yüzü olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

The Bodrum Cup'ın kurucusu ve onursal başkanı Erman Aras, 30 yıl önce başladıkları yarışın hikayesini anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. The Bodrum Cup Komodoru David Dein ise organizasyonun son yıllarda çok ciddi bir şekilde büyüdüğünü dile getirerek, desteğinden dolayı Ali Koç'a teşekkür etti.

Ayrıca, etkinlik kapsamında Bodrum'da, 22 ve 23 Ekim'de Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması da düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.