İstanbul

Adliyeye baltayla geldi! Şaşırtan savunma

11:42 29 Mart 2019 1 Yorum Var
Adliyeye baltayla geldi! Şaşırtan savunma

İstanbul Bakırköy Adliyesi'ne elinde baltayla girmeye kalkışınca tutuklanan Sedat Güç'ün 4 yıla kadar hapis isteniyor.

Bakırköy Adliyesi'ne baltayla gelen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sedat Güç (28) hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

"DALGIN BİR ŞEKİLDE ELİMDE BALTA İLE ADLİYEYE GELDİM" 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Sedat Güç'ün 28 Şubat 2019 günü saat 12.55'te Bakırköy Adalet Sarayı'nın halk girişine elinde baltayla  "Adaletimle geldim" diyerek bağırdığı, adliyeye girmeye çalışması üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Şüpheli Güç ifadesinde evinin bahçesinde odun kestiğini, postacının tebligat getirdiğini, polise mukavemet ettiği için 7 ay 15 gün hapis cezasını haksız yere aldığını belirterek, "Aslınde polisler beni darp etti. Tebligat içeriğini öğrenmek için dalgın bir şekilde elimde balta ile adliyeye geldim. Adliye girişinde baltayı güvenlik görevlilerine teslim etmek istedim. Bu esnada güvenlik baltayı elimden aldı. Öfkeli olduğum için ne söylediğimi bilmiyorum. Yaptığımın yanlış olduğunu düşünemedim. Baltayı kimseye karşı kullanma niyetim olmadı. Suç olduğunu bilmiyordum" dedi. 

SUÇU İŞLEDİĞİ HUSUSUNDA YETERLİ ŞÜPHE OLUŞTUĞU BELİRTİLDİ

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede şüphelinin suçu işlediği hususunda yeterli şüphe oluştuğu ifade edildi. İddianamede, şüpheli Sedat Güç'ün "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüpheli Sedat Güç önümüzdeki günlerde Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    BİR ŞEY OLMAZZZZZ. SAVCI-HAKİM EFENDİLER SALARRR. BU ÜLKEDE KİMSENİN ADALETE GÜVENİ KALMADI. iNSANLAR KENDİ ADALETLERİNİ SAĞLAMAYA BAŞLAYACAK BU GİDİŞLE. Allah^'ın Adaleti gelecek inşallah.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.