İstanbul

Darülaceze'den Milliyet açıklaması

09:48 24 Aralık 2019
Darülaceze'den Milliyet açıklaması

Darülaceze Milliyet'in sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir haberle ilgili basın açıklaması yaptı...

Milliyet Gazetesinin milliyet.com.tr Instagram hesabında 21.12.2019 tarihinde; "Ayakları üşüyen amcaya ayakkabılarını verdi" açıklaması ile yayınlanan paylaşım ile ilgili basın açıklamasıdır.

Kurumumuz 125 senedir ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan ve hizmetlerini bağışçılarımızın katkılarıyla sürdüren Türkiye'nin nadide kurumlarındandır.

Burada bizimle yaşayan sakinlerimizin çoğunun yaşlılıktan kaynaklanan demans ve alzheimer rahatsızlıkları mevcuttur. Bahsi geçen görüntülerde ayaklarındaki sandaletleri çıkarılarak ayakkabı giydirilen sakinimiz de alzheimer  hastası olup, görüntüler kaldığı dairenin hemen önündeki bir bankta kaydedilmiştir. Sakinimizin ertesi gün çekilen fotoğrafta yine aynı bankta ve sandaletleri ile olduğu görülmektedir.

Bahsi geçen görüntüyü kaydederek sosyal medyaya servis eden kişi veya kişiler önce hasta bakıcılarımıza, hemşirelerimize veya yönetimimize danışsaydılar en iyi şekilde bilgilendirilirdiler. Fakat bu paylaşım ile asıl amacın PR (davranışların marka lehine değişmesini sağlamak için yapılan çalışmalar) olduğu anlaşılmaktadır. Aksi halde samimi ve gerçek bir bağışçı olarak kimsenin bilmediği binlerce bağışımızdan biri olabilir ya da binlerce Darülaceze Gönüllümüz gibi toplumdaki farkındalığı arttırmak amacıyla sosyal medya için hazırladığımız videolarımızda kendisine de seve seve yer verirdik.

Darülaceze, kökleri maddi ve manevi dünyamızın derinliklerine uzanan, merhametli dallarıyla insanlığı kucaklayan bir şefkat çınarıdır. Herkesi bu güzel kurumu yakından tanımaya davet ediyoruz. Geldiğinizde kendiniz anlayacaksınız ki burada yaşayan sakinlerin sevgi ve ilgiden başka hiç bir şeye ihtiyaçları yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.