İstanbul

Bir gün kaldı! Çağla'nın davası mahşere kalmasın

10:26 04 Haziran 2020 3 Yorum Var
Bir gün kaldı! Çağla'nın davası mahşere kalmasın

Avukat Meryem Türktekin, Şişli'de 20 yıl önce, boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay'ın katil zanlısı ya da zanlılarının halen bulunamadığını bildirerek, zaman aşımı süresinin 5 Haziran'da, dolacağını belirtti. Türktekin, "Tecavüz ve taciz sonucu vahşice katledilmiş kız çocuklarımızın faili meçhul dosyalarının aydınlığa kavuşturulmasını, zamanaşımına uğratılmamasını istiyoruz" dedi

Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000'de, okulundan geldiği İstanbul Şişli'deki evinde, yalnız olduğu sırada kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce boğazı kesilerek öldürüldü. Yapılan tüm araştırmalara rağmen liseli Çağla'nın katil zanlısı ya da zanlıları bulunamadı. 20 yıldır faili meçhul kalan cinayet dosyası, 5 Haziran günü yani yarın zaman aşımına uğrayacak.

"ZAMAN AŞIMI SUÇLU İÇİN KAÇIŞTIR"

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Adana Şube Başkanı avukat Meryem Türktekin, bu tür dosyaların zaman aşımına uğramasının vicdanları rahatsız ettiğini ve suçlular için bir kaçış noktası olduğunu söyledi. Çağla Tuğaltay gibi öldürülen Hande Çinkitaş (12),Gizem Sel (10),Damla Çelik (12) ve Nigar Kevser Şahin'in (12) de faillerinin bulunamadığını kaydeden Türktekin, "Bu çocuklarımızın da ölümünden sorumlu kişiler henüz bulunamadı" dedi.

"BU DURUM VİCDANLARI SIZLATIR"

Çağla Tuğaltay cinayetinde yarın, zaman aşımı süresinin dolacağını belirten avukat Meryem Türktekin, "Bu tür dosyalarda şüpheli olabileceği düşünülen herkesin, Cumhuriyet savcıları huzurunda ifade vermesi gerekiyor. Bu şekilde dosyaların zaman aşımı süresi, 20 yıldan 30 yıla çıkabilir. Bu dosyalarda zamanaşımı nedeniyle takipsizlik kararı verilmesi kamu vicdanını sızlatır. Bu dosyalar toplumsal travmalara ve davranış değişikliklerine neden olmuş önemli dosyalardır, zamanaşımına uğratılmaması gerekir" diye konuştu.


DOSYANIN KAPATILMAMASI ÇAĞRISI

Olayla ilgili tüm delillerin günümüz teknolojisi ile yeniden incelenmesi gerektiğini ifade eden Türktekin, konunun aydınlatılması ve dosyanın kapatılmaması çağrısında bulundu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Şule 3 yıl önce Şikayet Et
    Katiller için zaman aşımı diye bir kavram olamaz, olmamalı. Hukuk buna izin vermemeli, hukukun da vicdanı olmalı.:(
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    zaman aşımı diye bir kavram olmamalı. bu suçluyu korumaktır. masuma azaptır.
    Cevapla
  • Evladımız 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızcağızın bütün tanıdıkları sorgulanıp izlenmeli.Sitede oturanlar da buna dahil.Devletimiz bu olaylarda zaman aşımını kaldırmalı.Allah annelere sabır versin.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.