İstanbul

Önce tokat, sonra kurşun! İki sene yatar çıkarım

07:53 26 Mayıs 2021 9 Yorum Var
Önce tokat, sonra kurşun! İki sene yatar çıkarım

Boşanma aşamasında olduğu Samet Mutlu tarafından 5 kurşunla vurulan Sabiha Mutlu yaşadığı dehşeti anlattı: “İlk ateş ettiğinde vuruldum, yere düştüm. Daha sonra ateşe devam etti. Seni öldürsem iki sene yatar çıkarım. Herkes çıkıyor’ dedi.

İstanbul Şişli, Feriköy’de yaşayan Samet Mutlu ile Sabiha Mutlu, 8 yıl önce evlenmişti. Sabiha Mutlu aile içi şiddet nedeniyle 1.5 yıl önce eşine boşanma davası açtı. Mahkeme 5 yaşındaki kızlarının velayetini geçici olarak annesine verdi ve haftada bir gün babasıyla görüşmesini kararlaştırdı. Samet Mutlu geçtiğimiz pazar günü kızıyla buluştu.

ÖNCE TOKAT SONRA KURŞUN

Mahkeme kararına göre saat 18.00’de annesine teslim etmesi gerekiyordu ama teslim etmedi. Sabiha Mutlu telefonla arayıp kızını sordu.

Samet Mutlu saat 21.00 sıralarında kızıyla birlikte Sabiha Mutlu’nun evine geldi. Samet Mutlu kızını almak için kapının önüne inen Sabiha Mutlu’yu, “Sen bu saatte kızımı niye istiyorsun” diyerek tokatladı. Daha sonra da silahını çıkartarak bir el ateş etti. Bacağından vurulan Sabiha Mutlu yere yığılınca Samet Mutlu tetiği peş peşe çekmeye devam etti. Sabiha Mutlu iki bacağı ve sağ elinden 5 kurşunla yaralandı. Samet Mutlu kaçarken, Sabiha Mutlu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Poliste çok sayıda suç kaydı olan Samet Mutlu birkaç saat sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. Nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.


‘ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM’

Hastanedeki tedavisi devam eden ve sakat kalma ihtimali bulunan Sabiha Mutlu yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beni kızımın yanında defalarca dövdüğü için boşanma davası açtım. Daha sonra tehdit etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl otomobildeyken bana ateş etti, ölümden döndüm. Bu kez de öldürmeye gelmişti. Önce tokat attı, sonra ateş etti. Ben yere düştükten sonra da ateş etmeye devam etti. Bir taraftan ateş edip, bir taraftan da ‘Devlet benim. Bana kimse ceza veremez. Devlet bana ne yapacak? Seni öldürsem iki sene yatar çıkarım. Herkes çıkıyor’ diye bağırıyordu. Öldürülmekten korkuyorum. Kadınlar öldüğü zaman sahip çıkmanızın bir anlamı yok. Ben öldükten sonra 100 yıl ceza alsa ne olacak?”

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Osman Bube 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın nasıl mutlu olsun? Resmine bak yoruma gerek yok, saçlar, kaşları, kirpikler, dudak şekline bak, hele kameraya bakan gözler, ne diyeyim? Bu durumda islama göre güzellikle boşanma olur, çocuğun velayeti babaya verilir, hiç bir zaman fiske bile atılmaz, güzellikle ayrılın, maalesef kanunlarımızda çok boşluk var, çocuğun velayeti anneye veriyor bu yetkiyi kinden alıyorlar, Devletimizden rica ediyorum bir an önce kendi kanunlarımıza geçelim, batının değil,
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın hem toplum olarak hem yönetim olarak hem de fert olarak hep birlikte kusurluyuz. Onca yaşanmış acı örneğe rağmen devlet hala kadınları eş şiddetinden koruyamıyor. Burada hem teröre yapanlar hem de kadını öldüren eşlere ceza olarak idam ceza hukukumuza konulsa bak bakalım o zaman kimse bunlara yeltenir mi? Can kıymetlidir, canını seven bu suça değil iştirak etmek, aklından bile geçirmez. Biz AB ye gireceğiz diyerek idam cezasını kaldırıp toplumun temeline dinamit koyduk. Hoş AB’ye almayacaklarını bunca zamandır yaptıklarından hala anlamış isek sorun bizdedir. Bakalım kendimizi daha ne kadar kandırmayı sürdüreceğiz. Cenab-ı Allah bize “Kısasta haya vardır” buyuruyor.
    Cevapla
  • fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın da pek aile kadını gibi durmuyor. Oğlan başta hata yapıp güzelliği dolayısıyla bunu almış belli. Böylesi muhakkak adamın başına bir şekilde bela olur. Onun için Hz. Muhammed Efendimiz'' kadın alırken ne soyuna, ne zenginliğine nede güzelliğine değil imanına ve mutiliğine bakın'' demiştir.
    Cevapla
  • yedi emirler 2 yıl önce Şikayet Et
    Evlenırken kalıba degıl de karaktere,ahlak yapısına baksa kızlarımız ılerde bu hallere dusmezler ama nerde...Kalıba bakıyor kızımız kalıp herıf. Konusmalar ha keza tam bır delıkanlı. Ama alacagını alınca bu kalıbı batasıca AYI oluyor tam bır canavar...Ya hu azıcık aklınızı kullanın olamazmı...Hıslerınız ıle degıl aklınızla ve buyuklerınıze danısarak hayatınızın kararını verın hanımlar...Yoksa sonuc genelde husran ıle netıcelenıyor.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    insanoglu şiddete meğillidir ve O yüzden dinimizde olsun ve kanunlarda olsun ceza maddeleri vardır. kanunlarda olan maddeler de halka çok yüksek ceza veRdik gibi algı oluşturularak 20-30 yıl hapis cezası verilir diye yazıyor. ama cezayı 15 yıl alıyor ve bizde ki infaz yasası sayesinde de sanki tatil modun da hapis yatıyor ve her ay yapılan yeniden yargılamalar ile ceza kırpıla kırpıla 1-2 yıla düşüyor. bu adam haklı öldürürüm 1-2 yılda cıkarım demiş. CEZALAR CAYDIRICI OLMALI Kİ BU TİP ŞAHISLAR KORKSUN. 20 YIL HAPİS ALDIYSA 20 YIL YATACAK. BAK BAKALIM KALIYORMU CİNAYET İŞLEYEN. HEPSİ İÇERİDE OLACAK ZATEN
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.