İstanbul

Uluslararası gençler Esenler’de buluştu! 12 ülkeden 2 bin genç

17:16 12 Ağustos 2021 1 Yorum Var
Uluslararası gençler Esenler’de buluştu! 12 ülkeden 2 bin genç

Uluslararası Gençlik Günü’ne özel 12 ülkeden 2 bin genç Esenler Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya geldiler.

Esenler Belediyesi, dünya çapında Uluslararası Gençlik Günü olarak kabul edilen 12 Ağustos’ta; Nijerya, Somali, Türkmenistan, Azerbaycan gibi 12 ülkeden, 2 bin genci Esenler’de ağırladı. “Gençlerin Gücüne İnanıyoruz!” temasıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Esenler Belediyesi’nin Genç Yetenek projesi kapsamında gerçekleştirilen buluşmada gençler birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikler çerçevesinde Uluslarası karma takımları ile Genç Yetenek takımları futbol, voleybol ve basketbol maçları da yaptı. Maçlar dostluk içinde geçti.

SÜRPRİZ HEDİYELER DAĞITILDI

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve gün boyu süren etkinliklerle; görsel şovlar, e-spor müsabakaları, yetenek parkuru, okçuluk müsabakaları, çizgi atölyesiyle gençler hem eğlendi hem de yeteneklerini gösterdi. Bilgi yarışmaları, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla renklenen özel günde, gençlere sürpriz hediyeler dağıtıldı. Etkinliklere katılan herkese 2 GB ücretsiz internet hediye edildi. Futbol topu, tişört, spor çantası gibi hediyelerin yanı sıra sandviç ve dondurma ikramı da yapıldı.

“ÇOK GÜZEL VE EĞLENCELİYDİ”

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ikinci kez gelen ve çok beğendiğini dile getiren Nijeryalı Muiz Agbaje, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyorum. Esenler’de kalıyorum ve bu parka ikinci defa geliyorum. Bugün çok güzel ve eğlenceliydi. Bilgisayarda futbol oyunu oynadık, yapılan aksiyon şovlarını izledik. Çok iyi ve heyecan verici bir ortam oldu” diye konuştu.

“DOSTLUK MAÇI İÇİN GELDİM”

Genç Yetenek takımıyla yapacakları dostluk maçı için heyecanlı olduğunu söyleyen Mısırlı Ammar Mohamed, “Bugün çok eğlendik. Aslında ben Genç Yetenek takımıyla yapacağımız dostluk maçı için geldim. Bu kadar fazla etkinlik olacağını bilmiyordum. Bilgisayar oyunu oynadık, etkinliklere katıldık, keyifli vakit geçirdik”  dedi.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    hayrola,salgın hastalık bitti mi yoksa,her ülkeden 2 bin kişi ve onca yerli halk ,ağızdaki maskeler inmiş.ama bankaya,eczaneye girmeye tek tek,AVM lerde kapı önünde hes kodu bekleyişi.salgın hastalıkla anlaşmanızmı var,şurda olur,burda olmaz diye.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.