İstanbul

Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

09:24 17 Ocak 2022
Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Vatandaşlara 5 ton hamsinin ikram edildiği festivalde Esenler’e unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

Anadolu’nun zengin ve çok çeşitli kültürünü yaşatmak amacıyla pek çok festivale ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, Esenler Rizeliler Derneği iş birliği ile “10. Hamsi ve Horon Festivali” düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen festivalde, Karadeniz’in incisi hamsi damakları şenlendirdi. Karadeniz’e özgü halk oyunlarıyla renklenen festivale Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı ve Osman Aşkın Bak’ın ve yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşlarının başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

METRELERCE UZAYAN HAMSİ EKMEK KUYRUĞU

Festivalde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve protokolde yer alan isimler, hamsileri ekmek arası yaparak vatandaşlara ikram etti. Festivalde 5 ton hamsinin yanı sıra Rize çayı, kuymak ve helvalarla lezzet şöleni yaşatıldı. “53 Hamsiyi En Kısa Sürede Yeme Yarışması”nda ise birinciliği elde eden Ufuk Süslü’ye, ödül olarak ücretsiz sürücü kursu eğitimi hakkı verildi. Yöresel yarışmaların yapıldığı festivalde bir kişiye de bağlama hediye edildi. Festivalde Karadeniz ezgilerini Esenlerlilerle buluşturan Koliva, kulakların pasını sildi. Türkülere hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, horonlar oynayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

BİRLİK VE BERABERLİK GÖRÜNTÜSÜ VERİYORUZ

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek “Böylesine güzel bir organizasyonla Esenlerliler ve hemşerilerimiz buraya toplandı. Güzel bir soğuğu olan fakat o soğuğa da nur gibi doğan güneşin altında birlik ve beraberlik görüntüsü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise şunları söyledi:

“Rize’de çok güzel toplantılar yaptık. Yaylalar, yollar karla kaplı. Rize, bu kışı yaşıyor ama burada kar yok. İnşallah buraya yağar ve bereketlenir. Dün gece Rize’den geldik. Bugün de bu festivale katıldık. 10.su organize edilen festival için Esenler Rizeliler Derneği başkan ve yöneticilerine, Belediye Başkanımız M. Tevfik Göksu’ya, burada ikamet eden hemşeri derneklerine teşekkür ediyoruz. Güzel bir ortam, güzel bir gün. Tabi ki hamsi ve horon bir arada. Eğlence bu meydanda devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Esenler hamsi ve eğlenceye doydu

ANADOLU’YU ESENLER’E TAŞIDIK

Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler’de hamsi festivalinin başlangıcı aslında pandemiyi saymazsak 10 yıl, pandemiyi sayarsak 12 yıl geriye gider. Bundan 12 yıl önce ilk bu meydanda yöre festivallerine hamsi ve horon festivaliyle başladık. Esenler’deki bu etkinliklerin ilk başlangıcını Rize dernekleriyle yaptık ve bu zamana kadar devam ettirdik. Sadece hamsi ve horon festivaliyle kalmadık. Anadolu’nun her bir yöresindeki lezzeti, Anadolu’nun her bir yöresindeki duyguyu, her bir heyecanı aslında Türkiye’nin küçük bir fotoğrafı olan Türkiye’nin sosyolojik ve demografik olarak kendi özelliklerini hissettiğimiz Esenler’in meydanına, Esenler’in sokaklarına taşıdık. Ben bu açıdan Rize derneklerinde yöneticilik yapmış bütün kardeşlerimize hassaten bu işe emek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Böylesine güzel ve hayırlı bir başlangıcın vesilesi oldular. Bunun motive edicisi oldular” şeklinde konuştu.

KADEŞLİĞİMİZİ SERGİLEDİK

Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Kahveci ise “Esenler Rizeliler Derneği, hemşeri yardımlaşması maksadıyla kurulmuş fakat toplumsal projeleri önceleyen ve destekleyen bir sivil toplum örgütüdür. Belediyemizle yaptığımız bu hamsi ve horon festivaline siz saygıdeğer halkımızın katılımıyla, sizlerle beraber burada dayanışmanın, paylaşmanın, bizi biz yapan değerlerimizi, kardeşliğimizi sergilemenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizin ayağına sağlık” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.