İstanbul

Engelli bireyler uzay deneyimi yaşadı

17:04 23 Şubat 2022
Engelli bireyler uzay deneyimi yaşadı

Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kursiyerler Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde parçanın yer aldığı sergiyi gezdi

Bağcılar Belediyesi’nin her ay engellilik alanında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinliklerin son adresi, 4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen ve Türkiye'ye HUPALUPAEXPO tarafından getirilen NASA Uzay Sergisi oldu. Bu çerçevede Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda uzay konusuna ilgi duyan 16 kursiyer, sergi alanına götürüldü.

Engelli bireyler uzay deneyimi yaşadı

ELON MUSK’A AİT STARSHİP’İN PROTOTİP MODELİ DE VAR

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 50 yıllık uzay çalışmalarının yansıttığı sergide; uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde parça, gerçek ay taşı, tam boyutlu uzay aracı modelleri, astronot kıyafetleri, Apollo kapsülü ile Elon Musk'ın sahibi olduğu Space X tarafından geliştirilen Starship' in prototip modeli de bulunuyor. Rehberler eşliğinde gezen ziyaretçiler, simülasyon teknolojisinin de yer aldığı uzay sergisinde uzay maceralarına interaktif katılım sağlayarak eğlence dolu bir uzay deneyimi yaşadı. Engelli bireyler, kendilerine bu imkanı sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti.

Engelli bireyler uzay deneyimi yaşadı

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.