İstanbul

2022 ramazan pidesi fiyatları belli olmaya başladı! Hangi ilde ramazan pidesi ne kadar?

14:08 31 Mart 2022 10 Yorum Var
2022 ramazan pidesi fiyatları belli olmaya başladı! Hangi ilde ramazan pidesi ne kadar?

2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı heyecanı tüm yurdu sararken ramazan pidesinin de ülke genelinde fiyatları belli olmaya başladı. Hangi ilde ramazan pidesi ne kadar? İşte fiyatları belli olan iller…

İslam âlemi için en kutsal aylardan olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran Ramazan ayının başlamasına sayılı gün kalırken iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ramazan pidesinin fiyatları ülke genelinde belli olmaya başladı. İşte 2022'de ramazan pidesi fiyatları belli olan iller ve fiyatları...

İSTANBUL’DA RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

İstanbul Fırıncılar Odası bu yılki ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. 330 gram sade Ramazan pidesinin 6 liradan, yumurtalı susamlı pidenin ise 7,5 liradan satılacak. Geçen sene 365 gram sade pidenin fiyatı 4 liraydı. Bu rakamlara göre bu sene Ramazan pidesinin gramajı küçülmüş, fiyatları artmış oldu.

BURSA

Bursa’da geçen yıl 200 gram pide 2 liradan satışa sunulurken, 420 gram pide ise 4 liradan satılmıştı. Bursa Fırıncılar Odası, 320 gram pidenin 6 liradan satılacağını açıkladı. Kalabalık aileler için ise 480 gram pide 9 liradan tezgahlarda yerini alacak. Pidelerde yumurta için 2 lira fark alınacak. 

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, günlük ortalama 50 bin adet üretilecek olan 300 gramlık Kare ramazan pidesinin fiyatını 2,5 Lira olarak belirledi.

İZMİR

İzmir’de 350 gram Ramazan pidesi 6 liradan satılacak. Fiyatlar, Ramazan ayının ilk gününden itibaren geçerli olacak. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pidenin fiyatı İzmir’de belirlendi. Bu sene 350 gram olarak belirlenen ramazan pidesi 6 liradan satışa sunulacak. Fiyatlar, Ramazan ayının ilk gününden (2 Nisan) itibaren geçerli olacak. Geçtiğimiz yıl 250 gram olarak satılan Ramazan pidesi, 3 TL olarak belirlenmişti.

KÜTAHYA

Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası Başkanı Murat Duran, kentte 400 gram sade pidenin 7 TL'den, 400 gram susamlı pidenin 8 TL'den, 400 gram yumurtalı-susamlı pidenin ise 10 TL'den satılacağını bildirdi.

UŞAK

Uşak’ta bu Ramazan ayında 330 gram Ramazan pidesi fırınlarda 6 liradan, Uşak Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 270 gram 3,5 liradan satılacak. Uşak’ta geçen yıl Ramazan ayında 5 TL’den satılan 330 gram pide bu yıl 6 TL’den satılacak. Uşak Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen 270 gram pidenin de 3,5 TL’den satılacağı öğrenildi.

KARABÜK

Karabük Lokantacılar, Pastaneciler, Fırıncılar, Otelleciler ve Bakkallar Odası Başkanı Fikret Arslan, 2 Nisan'da başlayacak Ramazan ayında, 300 gram ramazan pidesinin 5 liraya satılacağını söyledi. Arslan, fırıncılardan gelen teklifleri doğrultusunda Esnaf Odaları Birliği tarafından pide fiyatlarının belirlendiğini kaydederek, “300 gram pide 5 lira, 300 gram yumurtalı pide 6.5 lira, 450 gram pide 7.5 yine 450 gram yumurtalı pide ise 9 lira olarak belirlendi. Bu vesile tüm ile tüm halkımızın şimdiden Ramazan aynı tebrik ederim” dedi.

YOZGAT

Kentte 200 gram sade pide 2 TL 75 kuruştan, yumurtalı ve susamlı pide ise 5 TL'den satışa sunulacak. Ramazan ayında rutin yoğunluklarından daha fazla mesai yapan ve iftar sofralarının gözdesi olan pide için fırıncı esnafı da hazırlıklara başladı.

BİLECİK

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan ücret tarifesinde Bilecik'te ramazan pidesinin fiyatı 320 gram 6 TL olarak belirlendi. Susamlı ve yumurtalı pide fiyatları kent merkezinde serbest bırakıldı. Öte yandan geçtiğimiz yıl 300 gram 3 TL, yumurtalı susamlı 4 TL, sade 600 gram 6 TL, yumurtalı susamlı 600 gram 8 TL olarak satılmıştı.

KÜTAHYA

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, makamında halk ekmek işletmecisi Yusuf Sarıkoç ile birlikte yaptığı açıklamada ramazan pidesi fiyatını açıkladı. Ticaret ve Sanayi Odasının açıkladığı pide fiyatının 7 lira olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Yaklaşan Ramazan ayını canı gönülden kutluyorum. Sağlık ve sıhhatle bir ay geçirmemizi Allah’tan niyaz ediyorum. Halk ekmek üreticisi ile yaptığımız kira sözleşmesinde en az yüzde 20 indirimli ekmek ve pide satışı gereği halk ekmek büfelerimizde 400 gram pidenin 5,5 TL olarak satışa sunulmasını kararlaştırdık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SİNOP

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sinop Esnaf Odaları Birliği tarafından fırıncı esnafları için fiyatlarda değişikliğe gidildi. Tezgâhlarında bu yıl Ramazan ayında 300 gram sade pide 5 TL, 300 gram yumurtalı pide ise 7,5 TL’den satılacak. 

ZONGULDAK

Zonguldak'ta 220 gram ramazan pidesi 4 TL'den, 440 gram ramazan pidesi 8 TL’den satılacak. Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek, “Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Ramazan. Ramazan-ı Şerifin İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ramazanların olmazsa olmazı pidenin bu yılki fiyatlarını da belirledik. 220 gram pidemiz 4 TL, 440 gram pidemiz 8 TL'den satılacak” dedi.

AYDIN

Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, bu yıl 280 gram Ramazan pidesinin 5 TL'den satılacağını duyurdu. Geçen yıl Aydın genelinde 250 gramlık Ramazan pidesi 3 TL'den satışa sunulmuştu.

KAHRAMANMARAŞ

Elbistan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 11 ayın sultanı Ramazan öncesinde, başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere vatandaşları ucuz ekmekle buluşturmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Fabrikanın kapasitesi, Ramazan ayı göz önünde bulundurularak yükseltildi. Fabrikadaki çalışmaları yerinde inceleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, uzun süredir 1 liradan satılan halk ekmeğin fiyatında artışa gidilmeyeceğinin altını çizdi. Artan maliyetlere rağmen, vatandaşı desteklemek ve bütçesine katkı sunmak adına böyle bir karar aldıklarının altını çizen Başkan Gürbüz, “Hijyenik ortamda üreteceğimiz Ramazan pidesini 1 liraya vatandaşlarımızın sofrasına taşırken Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamaya imza atıyoruz” dedi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, bu sene Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan pide fiyatlarını oda yönetimi olarak serbest bırakıldığını kaydetti. Başkan Yörük, yumurtalı ve susamlı pide ile ilgili herhangi bir fiyat belirlemediklerini ifade eden Başkan Yörük, bu sene fırıncı ve pidecilerin Ramazan pidesini kendi belirleyecekleri rakamlardan satacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman esnafta ahilik ruhu yada esnaf ahlakı kalmadıki ben ramazanda zam yamıyacağım elimdeki mallar bitene kadar aynı sayaca desin vallahi bu vatandaş onu a5aga kaldırır İNSAF İNSAF İNSAF Kalmadımı arkadaş kıvırcıkdamı dolarla geliyor ayrıca dolar bir aydır yerinde sayıyor.Mazotmu bahane ikigündür mazot düşüyor biriniz 1 Tl düşürün
    Cevapla
  • angut 2 yıl önce Şikayet Et
    oruç tutan yok ama iş pideye gelince konuşan çok. elbette hayat pahalılığı var. ama birazda işgüzarlık yapan market sahipleri ve toptancıların stokçuların fırsatçılığı var. hükümetin bu fırsatçılardan alıp gariban halka gerekirse bedava vermesi lazım ürünleri. zenginlik vergisi çıkartsınlar. gariban inim inim inlerken zenginler sefasını sürmesin. zenginden alınıp gariban halka destek olunsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ferit 2 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin herşeyine göz diktiler.gözle kalmadılar hergün elleri ceplerimizde.dur diyende yok.amaç belli.türklerden intikam.hertürlü.taki sokaklara çıkıp insanları bağırıtıncaya kadar durmucaklarda.böyle bir şey görülmedi.amborgo yedi bu ülke kuruklar oldu ama böyle olmadı.bence kasıt dayanıklı döğüş.
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de her ürün kur üzerindenmi satılıyor. Hergün etiket değiştireceğinize fiyatları dolara avroya sabitleyin. Bizde sizin Türk olmadığınıza kanaat getirelim.
    Cevapla
  • Ziraatçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya müslümanlar Allah aşkına biriniz çıksın da kral çıplak desin artık: Hıristiyan esnaf kadar olamadık. Adamlar dini günleri olan noel günlerinde süper indirim yapıyorlar, bizim müslüman esnaf da bizim dini günümüzde süper zam yapıyor.Hiç bir müslüman çıkıp da bu zam da neyin nesi demiyor. Benim göremediğim farklı bir husus mu var. Bilen birisi aydınlatsın beni.
    Cevapla
  • mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    olmazmı kardeş daha anlamadınmı?intikammmmmmm
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.