İstanbul

Dilencilerden pes dedirten yöntem

09:28 14 Eylül 2022 14 Yorum Var
Dilencilerden pes dedirten yöntem

İstanbul Karaköy'de çöpten yemek yeme numarasıyla duygu sömürüsü yapan dilenci kadınlar operasyonla yakalandı.

Çeşitli yollarla insanları kandırıp para toplayan dilenciler bu kez, dün öğle saatlerinde, kentin önemli yerlerinden biri olan Karaköy'de ortaya çıktı. Farklı yerlerdeki çöp konteynerlerinin yanında bekleyen yabancı uyruklu kadın dilenciler yanlarında getirdikleri yiyecek dolu poşetleri açarak içindekileri yemeye başladı. Bu kadınların, yemekleri çöpten çıkarmış gibi gösterip duygu sömürüsü yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri görüldü.

Dilenciler operasyonla suçüstünde yakalandı

Edinilen bilgiye göre, hem emniyete hem de zabıtaya konu ile ilgili çok sayıda ihbar geldi. İhbarı alan Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü Huzur Ekibi ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek dilencilerin bulunduğu yere geldi. Ekipler geldiğinde de dilenmeye devam eden dilenciler suçüstünde yakalanarak araçlara bindirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu görülen toplam 12 kişi işlemleri yapılmak üzere Kasımpaşa'daki Zabıta Müdürlüğüne götürüldü. Bu kişilere 277'şer TL idari ceza uygulanırken, dilenerek topladıkları paralara tutanak tutularak el konuldu.

Dilenci kadının pişkinliği pes dedirtti

Öte yandan, operasyonla suçüstünde yakalanan dilencilerden birinden itiraf niteliğinde bir tepki geldi. Dilenci kadın, çekim yapan basın mensubunun, "Neden duygu sömürüsü yapıyorsunuz?" sorusuna, "Sana ne" şeklinde cevap vererek hayrete düşürdü. Dilenci kadının bu pişkinliği pes dedirtti.

Aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi Zabıta Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, dilencilere yönelik operasyonların artarak devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • havacıva 1 yıl önce Şikayet Et
    benzeri marmarayda yaşanıyor her gidişimde kucağında bir çocuk ameliyat ettireceğim param yetmiyor. balta limanı hastanesi yok numune yok bilmem ne hastanesinde yardımınıza ihtiyacım var. ben dilenci değilim ayağı bazısıda eline iki kalem almış veya selpak satıyor numarasıyla sömürü yapıyorlar sabahdan akşama kalabalık istasyonlar arası ayrılık çeşmesi kazlı çeşme arası dönüp duruyorlar yokmu gören zabıta veya güvenlikçiler. ne ayak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vatan61 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul fatih de bir sürü var ne polis birşey diyor ne zabıta dilenci memelekti olduk .......
    Cevapla
  • burhan burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki Sultanahmet ve Beyazıd arasında AYNI YÖNTEMLE dilenenler dolu. Memeleketi turistlere rezil ediyorlar.
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsaydım ceza olarak, o poşetteki tüm yitecekleri zorla yedirirdim.
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    o poşetteki yiyecekler çöpten toplama değil kendi getirdikleri
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bilip bilmeden herkes yorum yapıyor. bunların kocaları, babalrı, dedeleri nerede??? adam olsalar buna izin vermezler. belkide kadıncaz şiddet görüyor eve para getirmeyince. sizde hemen yargılayıp sınır dışı etmişiniz!!!
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    dilencinin kocası zaten dilendiriyor. Şebekenin bir parçası
  • Ömer Faruk BARAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok seviyorsan evine al besle
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.