İstanbul

Yanlış ihbar bu sefer güldürdü! Yangına gidip, yağlı ekmekle döndüler

11:34 18 Eylül 2022
Yanlış ihbar bu sefer güldürdü! Yangına gidip, yağlı ekmekle döndüler

İstanbul Sultangazi’de sacda ekmek yapmak isteyen kadınlardan gelen dumanı yangın zannedilince olay yerine gelen itfaiye ekiplerine kadınlar tarafından yağlı ekmek ikram edildi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Cebeci Mahallesi 2530. Sokak'ta yaşandı. Sultangazi İtfaiye Merkezi’ne bir binada yangın çıktığına yönelik gelen ihbar üzerine ekipler hızla verilen adrese gittiler. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir yangın göremeyince sokağı baştan sona tarayan ekipler, bir süre sonra sac üzerinde yağlı ekmek pişiren kadınlar ile karşılaştılar. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından kadınlar itfaiye görevlilerine yağlı ekmek ikramında bulundular.

"ZATEN YÜKSEK ATEŞTE BU EKMEK OLMUYOR"

Karşısında basın mensuplarını görünce "Meşhur olduk" diyen Ayşe Kaya, "Komşular ile ekmek yapmak istedik ve dedik ki iki tane saca atalım ve her biri birer tane yesinler sevaptır. İtfaiyeyi kim çağırmış bilmiyorum. Ateş bile yok, zaten sadece bir tahta parçası yaktık. Demek ki rahatsız olan birisi ihbar etmiş. Duman bile çıkmıyor, zaten yüksek ateşte bu ekmek olmuyor" dedi.

Yapılan ihbarın asılsız olduğu anlaşılırken, olay anı ise kameraya yansıdı. Görüntülerde ekmek pişiren bir kadının olay yerine gelen itfaiye ekiplerine yağlı ekmek ikram ettiği ve ardından polis memurunun şaşkınlığı sonucu gülümseyerek fotoğraf çektiği görülüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.