İstanbul

Evine gelen kargoya imza attı, dolandırılıp yuvasından oldu!

13:02 27 Ekim 2022 44 Yorum Var
Evine gelen kargoya imza attı, dolandırılıp yuvasından oldu!

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 10 yıl önce evini internet üzerinden satılığa çıkaran Mehmet Kaya, alıcı kişi tarafından dolandırıldı. Evi alacak şahsın kargoyla gönderdiği hediyeyi alıp makbuza imza atan Kaya, dolandırılarak evinden oldu.

Ümraniye’de ikamet ettiği evini internet üzerinden satılığa çıkaran Mehmet Kaya (75),  iddiaya göre, kendisine ulaşan bir kişi ile iletişime geçti. Kaya’nın, evini alacak kişinin kendisine çaydanlık hediyesi göndermesi üzerine, kapıya gelen sahte kargocudan çaydanlığı alan ve verdiği kağıda imza atan Kaya, imzaladığı belge ile evinden olunca durumu polise bildirdi. Kaya’nın kapısına gelen kargocunun sahte olduğu ve imzaladığı kağıdın da senet olduğu öğrenildi. Dolandırıldıktan sonra evinin icralık olmasıyla kendisine çıkarılan vergi borcu için hukuk mücadelesi veren Kaya, yaklaşık 10 yıl süren davalar sonucu vergi borcunu iptal ettirdi. 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Kaya, evine geri kavuşacağı günü bekliyor.

Ümraniye'de dolandırılan ev sahibi Mehmet Kaya

'KARGO KAĞIDINA İMZA ATTIM AMA O AN BANA SENET İMZALATMIŞLAR'

Kargo olarak imza attığı evrağın senet çıktığını belirten Murat Kaya, “Evimi ben internet sitesine satılık ilanı olarak vermiştim. İlan sonrası birisi beni aradı ve yeri beğendiğini söyledi. 'Kısa bir zaman sonra ben geleceğim biraz işlerim var' dedi. Aradan bir süre geçti ve telefonla ara sıra görüştük. En son görüşmemizde eşime hediye göndermek istedi ancak ben kabul etmedim ama kargo ile gönderdi. Ben de kuşkulanmadım. Kağıdı aldığıma dair imza attım ama o an bana senet imzalatmışlar” dedi. 

Ümraniye'de dolandırılan ev sahibi Mehmet Kaya

'GAZETEYE İLAN VERDİM'

Kaya, "Elimde bir birikim param vardı, hac parasıydı. O günden bugüne kadar kuruş param kalmadı, bütün varlığım gitti. Artık avukata para verecek gücüm kalmadığı için barodan avukat tuttum. Maddi durumum kalmadı. Adalet yerini bulsun istiyorum. Evimi almak istiyorum, evimi teslim etsinler. Kimseden para almadım, beni dolandırdılar. Hayali olarak bir kişi beni dolandırdı, gazeteye ilan verdim ilana göre bu kişi gelmezse haklarını kaybedecekti ve kendisi gelmedi” şeklinde konuştu.

Ümraniye'de dolandırılan ev sahibi Mehmet Kaya

Ümraniye'de dolandırılan ev sahibi Mehmet Kaya

YORUMLAR

44 Yorum Var
  • Ado 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gariban insanlara sahip çıkmalı üçkağıtçı dolandırıcılara haddini bildirmeli mazlumun Allah'ı var bu böyle biline
    Cevapla
  • Emekli mühendis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir avukat vasıtası ile olmadıkça adalet mekanizması altında ezilip kalmaya mahkum olursunuz. Avukat bu konuda tapu iptal davası açacaktır. taşınmazın satışına tedbir koyduracaktır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalık mı olur? Hak sahibine hakları iade edilmeli. Böyle sahtekarların da bütün resmi işlemleri geçersiz sayılsın. Bazı şartlar altında ancak bir vekili veya bir avukat -dolandırıcılık yapabileceği- resmi işlemlerini yapabilsin.
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    zalimin bulunduğu yerde hüküm sürmesi mahiyetindekilere adaletli davranması ve yaşadıkları yerleri ihya etmesi iledir. bizde sürekli idareci değişiminin ve bir türlü toplum barışının sağlanamamasının nedeni adaletin çabuk ve doğru tecelli ettirilmemesindendir.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık günah bu nedir, 10 yılda kredi eve girse yeni ev alırdı, davalar bu kadar uzun sürmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.