İstanbul

Genç kız çilingirle kapıyı açtırdı, halasının evini soyup binlerce lira çaldı

11:54 07 Aralık 2022 24 Yorum Var
Genç kız çilingirle kapıyı açtırdı, halasının evini soyup binlerce lira çaldı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 20 yaşındaki Selin Su isimli genç kız, aynı apartmanda oturduğu ve çilingirle kapısını açtırdığı halası Teberik C.'nin (61) evini soydu.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Kağıthane Talatpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde 61 yaşındaki Teberik C., evinden çıkarak binadan ayrıldı. Olay saati alt katında oturan halasının dairesine çilingir ile gelen Selin Su C. (20), dakikalar süren çalışma sonucu kapıyı açtırdı. İçeriye giren genç kız, iddiaya göre buradan 20 bin lira çalarak kayıplara karıştı. Genç kızın kapıyı çilingirle açtırıp içeriye girdiği anlar ise kameralara yansıdı.

TELEFONUMU EVDE UNUTTUM DİYEREK KOMŞULARI KANDIRDI

Olayın ardından eve dönen hala Teberik C., kapının açıldığı ve parasının yerinde olmadığını görünce polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri, binadaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Bina sakinlerinin de ifadesine başvuran polis ekipleri, olay saatinde kapının önünde çilingir olduğunu ve başında da Selin Su C.’nin olduğu bilgisine ulaştı. Genç kızın ses çıkan komşularına ise “içeride cep telefonumu unuttum” diyerek şüphe çekmediği ortaya çıktı.

YAKALANARAK EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Bunun üzerine kamera görüntülerini inceleyen Kağıthane polisi, olayı gerçekleştiren genç kızın Selin Su C. olduğunu tespit etti. Çalışmalar sürdüğü esnada Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri, önceki gün genç kızın Taşocağı Caddesi üzerinde olduğunu belirledi. Hemen harekete geçen polis ekipleri, genç kızı yakalayarak gözaltına aldı. Olayı çilingirle kapıyı açtırarak gerçekleştirdiğini itiraf eden Selin Su C. emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınan genç kızın, “kasten yaralama” suçundan emniyette kaydı olduğu ortaya çıktı.

GENÇ KIZ SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI

İfadesinde alkol aldığını ve eve taksiyle geldiğini söyleyen Selin Su C. önce üst kattaki evine çıktığını ancak halasının evinde cep telefonunu unuttuğu için çilingir çağırarak eve girdiğini söylediği öğrenildi. Emniyette “evden hırsızlık”, “konut dokunulmazlığı ihlali” ve “mala zarar verme” suçlarından adli işlem yapılan Selin Su C., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan genç kızın halası Teberik C.’nin yakını ise olayla ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtsız bıraktı.

YORUMLAR

24 Yorum Var
  • deli misin?divane 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinen zengin sayılan MÜSLÜMANLAR ancak zekatlarını vererek paralarını veya diğer kıymetli eşyalarını koruyabilirler,diğer farz olan ibadetler gibi zekat ibadeti de kişinin keyfine bırakılmış bir ibadet değildir,verilmeyen zekat malları ahirette o kişi için çok dehşet verici sıkıntılar çekmesine sebep olacaktır.YÜCE RABBİM dinen zengin sayılan bütün MÜSLÜMAN DİN kardeşlerimizi bu durumlara düşmekten muhafaza eylesin İNŞALLAH.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    dişi bir şeytan daha
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    savcı boşuna bırakın talimatı vermez muhtemelen ilgili kanun kitabını karıştırmıştır
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • aklı evvel 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hazindir ki!görünüşüne bakılınca İNSAN zannedilen,fakat manen o özelliklere sahip olamayan zavallı yaratıklar,çalmaya,çırpmaya aldatmaya,kandırmaya hülasa haram yemeye çok fena dadanmış durumda,haram yemeye alışan bedenler salih ameller işleyemez,sürekli haramlar ve günahlar peşinde olur,ALLAH'Ü TEALA HAZRETLERİ cümlemizi hıfz-u muhafaza eylesin,ALLAH AZZE VE CELLE HAZRETLERİ sonumuzu hayır eylesin İNŞALLAH.Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım,zerre kadar hayır da zerre kadar şer de zail olmaz(zerre kadar hayrın mükafatı verilecek,zerre kadar şerrin cezası görülecek)kimse kimseyi aldatmaz herkes kendini aldatır bilesiniz hemi.
    Cevapla
  • Aydemir. 1 yıl önce Şikayet Et
    Cilingir de suc ortagi kafasina göre kapi acmamasi lazim. evin kendine ait oldugunu belgelemeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.