İstanbul

İstanbul'da Köy Yaşam Merkezleri büyük ilgi görüyor

18:27 10 Ocak 2023
İstanbul'da Köy Yaşam Merkezleri büyük ilgi görüyor

Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği köy yaşam merkezleri projesiyle kullanılmayan köy okulu binaları, ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphaneler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği köy yaşam merkezleri projesiyle kullanılmayan köy okulu binaları,ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim okulu gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Resim önizlemesi

BİRÇOK KÖY OKULU YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Projeyle kullanılmayan köy okulları onarımdan geçirilerek kısa sürede tekrar köylere kazandırıldı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte İstanbul’da da birçok köy okulu köy yaşam merkezine dönüştürülerek faaliyete geçirildi.

Proje kapsamında İstanbul’da ilk köy yaşam merkezi Çatalca’da açıldı. "Çatalca Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi" adıyla yeniden eğitim öğretime kazandırılan köy yaşam merkezi ile sürecin başladığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü vazifesi gören köy yaşam merkezlerini İstanbul geneline yayarak birçok ilçede açılış çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu.

Resim önizlemesi

'BU MEKANLAR 3 KUŞAĞA DA HİTAP EDİYOR'

Yazıcı, kullanılmayan köy okulu binalarının köy yaşam merkezlerine dönüşümüne ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Atıl kalarak kullanılmayan köy okullarımızı ihtiyaca yönelik olarak anaokulu, ilkokul veya halk eğitimi merkezi ya da bunların hepsinin birlikte kullanıldığı mekanlara dönüştürdük. Köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, aynı zamanda çocuklarımızla ve gençlerimizle beraber bu mekanlarda veriyoruz. Bu mekanlardaki en güzel yönlerden biri de aynı anda 3 kuşağa hitap edebiliyor olması. Köyde yetişkinler, çocukları, torunları ile aynı eğitim çatısı altında bir araya eğitim için geliyor. Halk eğitim merkezlerine ek olarak fiziki şart ve koşullara göre buraları çocuklarımızın ve gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, doğal köy yaşamını teneffüs edecekleri doğal ortamlar oluşturmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.”

Resim önizlemesi

'PROJE İLİMİZDEKİ İLÇE VE KÖYLERDE BÜYÜK İLGİ İLE KARŞILANIYOR'

"Köylerimizde var olan doğal ve beşerî mirası, nesilden nesile aktarmak gayesiyle Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan Köy Yaşam Merkezleri projesiyle yediden yetmiş yediye bütün vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz." diyen Yazıcı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Sayın Bakanımızın öncülüğünde başlayan proje ilimizdeki ilçe ve köylerde büyük ilgi ile karşılanıyor. İlçe ve köylerimizdeki vatandaşlarımız için köy yaşam merkezleri artık buluşulan ortak bir nokta haline geldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ilçelerimizde köy yaşam merkezlerinin açılması ve aktif olarak hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.