İstanbul

Bahçelievler’de Geleneksel Hamsi Festivali başlıyor

12:53 12 Ocak 2023
Bahçelievler’de Geleneksel Hamsi Festivali başlıyor

Bahçelievler Halkı, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Hamsi Festivalinde bir araya gelecek.

Renkli görüntülere sahne olması beklenen festivalde pişirilecek 3 Ton hamsi binlerce porsiyon ekmek arası olarak vatandaşa ikram edilecek. Karadeniz müziğinin eşsiz ezgileri eşliğinde horon oynanacak.

Bahçelievler Kamu Binaları Meydanında 15 Ocak Pazar günü saat 13.00’da gerçekleşecek Hamsi Festivalinde en hızlı hamsi yeme yarışması da düzenlenecek. Hamsiden yapılan 18 çeşit tatlı ve yemeğin sergileneceği festivale, Karadeniz müziğinin sevilen grubu KOLİVA da saat: 15.00’da sahne alarak en sevilen şarkılarıyla güne renk katacak.

Yurdun dört bir yanından gelen özgün tatlar beğeniye sunuluyor.

Yurdun dört bir yanından özgün lezzetler ve yerel ürünlerin de sergilenip satışa sunulduğu Yöresel Ürünler Fuarına ev sahipliği yapan etkinlik ile tüm Türkiye’nin en özel tatları ve sofraların vazgeçilmez ürünleri Bahçelievler’e taşınıyor.

Vatandaşların hem hamsiye hem de müziğe doyacağı festival kapsamında sırasıyla, saat 13.00'de Hamsi ikramı, saat 14.30’da Hamsi yeme yarışması, saat 14.45’de Karadeniz Halk Oyunları gösterisi ve saat 15.00’da ise KOLİVA konseri gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.