İstanbul

İstanbul’da oğlunun mezarına ziyarete giden emekli imamın acı ölümü!

19:42 20 Ocak 2023 62 Yorum Var
İstanbul’da oğlunun mezarına ziyarete giden emekli imamın acı ölümü!

İstanbul Küçükçekmece'de, oğlunun mezarına ziyarete giden 79 yaşındaki emekli imam ve önemli medrese alimlerinden olan Şerif Uğur, aracından inip yolun karşısına geçmeye çalıştığı esnada bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olay, dün akşam saatlerinde Küçükcekmece'de meydana geldi. Oğlunun mezarını ziyarete giden Şerif Uğur (79) aracından inerek yolun karşısına geçmeye çalıştı.

OĞLUNUN MEZARINA GİDERKEN VEFAT ETTİ

Aracından indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Uğur, yoldan geçen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenaze, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

'BABAM 30 SENE İMAMLIK YAPTI, MEDRESE ALİMİDİR KENDİSİ'

Oğlu Sadullah Uğur, "Büyük bir alimdi büyük bir seydaydı. Babam daha önce Mardin Nusaybin ilçesinde 30 seneye yakın imamlık yapmıştır. Medrese alimidir kendisi. Emekli olduktan sonra Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bir medresede hizmet yapmaya başladı. Büyük bir alimdi sevenleri çoktu" dedi.

ÖMRÜNÜ İLME ADAYARAK BİNLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİ

Ömrünü ilme adayan Seyyid Molla Şerif Uğur (Mele Şerif Batergîzî), gençliğinden itibaren medreselerde binlerce öğrenci yetiştiren, emekli olduktan sonra yerleştiği İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde medrese talebeleri yetiştiriyordu.

NAAŞI VASİYETİ ÜZERİNE MARDİN'E GÖTÜRÜLDÜ

Küçükçekmece ilçesinde bulunan Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii'nde cuma namazı sonrası sevenleri ve talebelerinin katılımıyla cenaze namazı kılınan Uğur'un naaşı, vasiyeti üzerine defnedilmek üzere memleketi Mardin'in Nusaybin ilçesine götürüldü.

HER PERŞEMBE MEZARLIK ZİYARETİNE GİDİYORMUŞ

Öte yandan Uğur'un, rutin olarak her perşembe günü mezarlık ziyaretinde bulunduğu ve dün yaşanan elim kazadan öncede mezarlığa gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. 

YORUMLAR

62 Yorum Var
  • Mimar 61 1 yıl önce Şikayet Et
    İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun.Ne güzel insanmış..
    Cevapla
  • İbrahim Akyüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Vtndş. 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin
    Cevapla
  • Ne önemi var 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün cami imamları onun gibi yaşasa toplumda anarşi diye bişey kalmazdı.
    Cevapla
  • Aydın KELEŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim rahmet mağfiret eylesin Maalesef nitelikli iyi insanlar gidiyor lar rahmetirahmana sayıları üzülecek derecede azalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.