İstanbul

Fatih Belediyesi 10 bin aşure dağıttı

15:56 28 Temmuz 2023
Fatih Belediyesi 10 bin aşure dağıttı

Fatih Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle Cuma namazının ardından ilçenin farklı camilerinde 10 bin aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Hicri takvime göre yılın birinci ayı kabul edilen Muharrem ayı dolayısıyla Fatih Belediyesi tarafından aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Fatih Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de Fatih’in 10 farklı noktasındaki camilerde 10 bin kişilik aşure dağıtımı yaptı. Cuma namazı dolayısıyla büyük yoğunluğun yaşandığı camilerde aşure ikramları da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Süleymaniye Camii’ndeki aşure dağıtımına Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da katılarak vatandaşlara ikramda bulundu.

Başta Ayasofya-i Kebir Camii olmak üzere Fatih Camii, Yavuz Selim Camii, Sümbülefendi Camii, Hırka-i Şerif Camii, Mihrimah Sultan Camii ve Parmakkapı Kazasker Mehmet Efendi Camii önünde 10 bin kâse aşure ikram edildirken, Mimar Sinan’ın her sene muharrem ayının 10.gününde Süleymaniye Camisi civarındaki evinde aşure hazırlanarak fakir fukaraya dağıtılması vasiyeti üzerin Gürsoy Vakfı’nca hazırlanan yaklaşık 2 bin aşure vatandaşlara ikram edildi. 

Bolluğun ve bereketin ayı olan Muharrem ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Fatih Belediyesi Başkanı Mehmet Ergün Turan,  Müslüman aleminin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temenni etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.