İstanbul

İstanbul'da şaşırtan olay! Silahla vurulmuş halde bulundu

10:27 28 Eylül 2023 17 Yorum Var
İstanbul'da şaşırtan olay! Silahla vurulmuş halde bulundu

İstanbul Arnavutköy’de silahla vurulan bir şahin, çayırlık alanda hareketsiz şekilde bulundu.



Şahin bir giyim mağazası çalışanları tarafından muhafaza altına alındı. Belgeseller dışında gerçek hayatta şahin gören şahıslar şahinin güvenli bir alana alınmasını talep etti.

Yırtıcı kuş türlerinden olan şahin Arnavutköy’de bir çayırlık alanda yaralı şekilde bulundu. Şahini bulan vatandaşlar şaşırarak yana yaklaşınca silahla vurularak kanadında yara olduğu görüldü. Arnavutköy’de giyim mağazası işletmecisi olan şahıslar buldukları kuşu işyerlerine götürerek muhafaza etmek istedi. Hayatlarında belgeseller dışında ilk defa şahin gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken yaralı kuşa kendi imkanları ile yaptıkları tedavinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Giyim mağazası içerisinde muhafaza edilen yırtıcı kuş müşterilerinde kısa süreli şaşkınlığına neden oldu.

“Ben görünce tanımadım arkadaşlar şahin olduğunu söyledi”

Yaşadıkları olayı anlatan Bekir Çağrıldı, “Arkadaşlarımız az önce bir şahin yakalamışlar tüfekle vurulduğunu tahmin ediyoruz. Veterinere götürmüşler veteriner ilgilenmemiş şimdi burada bizde yardımcı olmaya çalıştık. Kanadı kırılmış ve yara almış büyük ihtimalle doğa korumaya teslim edeceğiz. Ben görünce tanımadım arkadaşlar şahin olduğunu söyledi. Biran önce yarasının tedavi edilmesi gerekiyor biz genelde belgesellerde görüyorduk o nedenle görünce korktuk. İlk başta baya hırçındı şuan yine baya sakinleşti. Ekipler gelene kadar kutuda tutacağız çünkü bırakınca çok hırçınlaşıyor. Gözleri de baya ürkütücü bende ilk defa yakından gördüm.” İfadelerini kullandı.

Yaralı şahinin İstanbul Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak tedavilerini yapılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • TÜRKİYEM 6 ay önce Şikayet Et
    Ben avcıyım. Devletimin izin verdiği süre ve av kuşu iznini alarak avlanırım. BU kuşlar doğanın dengesidir. VURANIN ELLERİ KIRILSIN. İNŞALLAH...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • aksaray 6 ay önce Şikayet Et
    yahu insanoğlu doğadaki canlılardan ne istersiniz hele bir kuşun insana ne zararı olabilirki. yarın hakkın huzuruna nasıl varacaksınız.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    sanki gerçek degilde resim tablosu gibi.çok güzel bir kuş.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ruşeni 6 ay önce Şikayet Et
    avcılık komple yasaklanmalıdır. Atış yapmak isteyen gitsin poligona. Nedir bu canlı hayvan vurma merakı. avlanacak ne geyik kaldı ne tavşan. sayısı giderek düşen dağ keçilerini vurmak nedir. Neymiş tavşan vuruyormuş al besle zaten hızla çoğalıyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yılmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Zalimsin ınsan oğlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.