İstanbul

İstanbul'da operasyon! ‘Saltanat Tahtı’ ele geçirildi

16:44 24 Ekim 2023 4 Yorum Var
İstanbul'da operasyon! ‘Saltanat Tahtı’ ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda Sultan Mehmed Reşad dönemine ait olan ve Osmanlı Saraylarında kullanıldığı değerlendirilen Saltanat Tahtı ele geçirildi.

Beyoğlu’nda ihbar üzerine düzenlenen operasyonda Sultan Mehmed Reşad dönemine ait olan ve Osmanlı Saraylarında kullanıldığı değerlendirilen, kırmızı renk ve altın varaklı olarak tasarlanmış, üzerinde batılılaşma dönemi süslemeleri bulunan, melek ve bitkisel motiflere bezeli 1 adet Saltanat Tahtı ele geçirildi. Genç Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen tahta el konulurken 1 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Firuzağa Mahallesi'nde bir evde tarihi eser bulunduğuna dair ihbar aldı. İhbar üzerine 10 Ekim'de operasyon düzenledi. Operasyon sonrasında evde yapılan aramalarda, Sultan Mehmed Reşad dönemine ait olan ve Osmanlı Saraylarında kullanıldığı değerlendirilen, kırmızı renk ve altın varaklı olarak tasarlanmış, üzerinde batılılaşma dönemi süslemeleri bulunan, melek ve bitkisel motiflere bezeli 1 adet Saltanat Tahtı ele geçirildi. Genç Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen tahta el konulurken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.



Gözaltına alınan şahsın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim olsa üzerinde küçük heykel motifleri olmaz başka ülkenin olmalı
    Cevapla
  • Aaaa 6 ay önce Şikayet Et
    Bence Avrupa'ya ait bir taht Osmanlıya ait olduğunu kesinlikle düşünmüyorum bence oralardan ulkemize getirilmiş ya da hediye edilmiş olabilir...
    Cevapla
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    İşe bak ya başkanın tahtını çalmışlar :)))
    Cevapla
  • Cahit KOLBAY 6 ay önce Şikayet Et
    Saltanat tahtı ha! İslam ülkesi halifeleri (padişahlarımız) eğer bu şekilde heykelimsi figürleri içeren taht kullanmaya başlamışsa yazık benim atalarıma... Vah zavallıcıklar! Ama son döneminde bile Osmanlı bu tahtı makamda kullanmamıştır.
    Cevapla
  • Kerem 6 ay önce Şikayet Et
    Heykelimsi mi? Yahu süs bu süs. Nereden ne anlam çıkaracağınızı şaşırdınız iyice.
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.