İstanbul

Adıyaman Tanıtım Günleri İstanbul'da başladı

11:47 27 Ekim 2023
Adıyaman Tanıtım Günleri İstanbul'da başladı

Adıyaman Tanıtım Günleri, Atatürk Havalimanı’nda ‘Depremin Yaralarını Birlikte Saralım’ temasıyla başladı.

Adıyaman Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte depremde büyük kayıpları olan Adıyaman’ın tekrar hızlı şekilde toparlanması, sosyal, ekonomik ve ticaretin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Adıyaman Dernekler Federasyonunca Atatürk Havalimanı’nda 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, depremde ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Federasyon Başkanı Hüseyin Sevinçtekin ve  sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, depremin yaralarını hep birlikte el ele sarmak, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarının giderilmesi için tüm ilgili ve yetkililerin dikkatlerini çekmek ve bölgeden gelen esnafların kalkınmasına katkı sunmak amacıyla tanıtım günlerini yaptıklarını belirtti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  6 Şubat'taki depremlerde çok büyük bir hüznü yaşamış şehrin çocukları olarak herkesin o acıyı yüreğinde hissettiğini söyleyerek, “Artık yavaş yavaş başka alanlarda hayatın başladığını gören kardeşlerimizin başka psikolojik sorunlarının ortaya çıkmaması için şimdi hepimize  biraz daha fazla iş düşüyor.” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise sıkıntılı zamanlardan geçen, İsrail'in zulmü altındaki Filistinlilere dualarını gönderdiklerini belirterek,  "Bu vesileyle cumartesi günü İstanbul'da 'Büyük Filistin Buluşması' olacak. Kıymetli hemşehrilerimi oraya da davet etmek istiyorum. Hepimizin safımızı belli etmesi, duruşumuzu netleştirmesi, nerede durduğumuzu da bütün dünyaya göstermesi gerekir." dedi.

Vali Gül “ Adıyaman kardeşliğin çimentosudur”

İstanbul Valisi Davut Gül, etkinlikte yaptığı  konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremler ile İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek şunları söyledi: “ Adıyaman kardeşliğin çimentosudur. Türkiye’de parmakla gösterilen şehirlerin başında geliyor’ desek herhalde abartmamış oluruz. Adıyaman'da başta insani kayıplarımız olmak üzere bir sosyal restorasyona ihtiyaç var. Toparlanabilmesi için kenetlenmesi gerekiyor.  Ekonomik anlamda kalkınmaya ve ticaretin daha çok geliştirilmesine ihtiyaç var. Nasıl yapılacak? İşte bu tür etkinliklerle yapılacak. İstanbul’daki Adıyamanlı sanayicilerimiz başta olmak üzere, İstanbul'dan Anadolu'ya gitmek isteyen yatırımcıları şehirlerine götürmeyi ve orada Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan 6. bölge teşviklerini anlatmayı istiyorlar. İnanıyorum ki bu birlik, bütünlük, kardeşlik sonucunda Allah bereketini verecektir. Adıyaman'ımız yaralarını bir an önce saracaktır."

Konuşmaların ardından Vali Gül ile beraberindekiler kurdela keserek, stantları gezdiler, esnafla sohbet ederek hayırlı işler dilediler. Depremde iş yerleri yıkılan esnafın da katıldığı, kentin yöresel ve doğal lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik, 29 Ekim'e kadar devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.