İstanbul

Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Gazze’ye dua programı

10:31 20 Aralık 2023 2 Yorum Var
Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Gazze’ye dua programı

Hüdayi Kültür Sanat Birimi tarafından Aziz Mahmûd Hüdâyî Cami’nde “Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Gazze’ye Dua" programı organize edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Üsküdar İlçe Müftülüğü ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hüdayi Kültür Sanat Birimi tarafından 21 Aralık 2023 Perşembe akşamı saat 19.30’da Aziz Mahmûd Hüdâyî Cami’nde “Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Gazze’ye Dua" programı organize edilecek.

Üsküdar Valide’i Cedid Cami İmam Hatibi Hami EDİS, Beykoz Tekke Cami İmam Hatibi Abdüllatif EFE, Ataşehir Aksekili Mehmet Uslu Cami İmam Hatibi Mahmut SAĞIR, Bayrampaşa Barbaros Hayreddin Paşa Cami İmam Hatibi Eyüp ERDİM, Aziz Mahmud Hüdayi Cami İmam Hatipleri Fatih Kılıçoğlu ve Hasan Baydemir gibi birçok önemli imam hatibin ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden İsmail SÜRMELİ, İlam Akademi İlahiyat Programı’ndan Kenan PERVANE ve Biruni Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Fauzan Mairah Muhammed’in Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile katılacağı “Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Gazze’ye Dua’ programı 21 Aralık 2023 Perşembe akşamı saat 19.30’da yatsı namazına müteakiben Aziz Mahmûd Hüdâyî Camii’nde herkese açık olarak organize edilecek.


Aziz Mahmûd Hüdâyî Hazretleri tarafından 1589-1595 yılları arasında Üsküdar’da kurulan ve sadece Üsküdar'ın değil İstanbul’un da en önemli kültür, ilim ve irfan merkezlerinden biri olan Hüdâyi Külliyesi içinde bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyî Cami’nde organize edilecek programda kadınlar için de bir bölüm ayrılacak.

Hüdayi Külliyesi’nde organize edilen halka yönelik programların organizasyonundan sorumlu olan Hüdayi Kültür Sanat Birimi ve Üsküdar İlçe Müftülüğü tarafından herkese açık şekilde düzenlenecek olan “Üsküdar’da Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Gazze’ye Dua’ programının sonunda Üsküdar İlçe Müftüsü Sayın İbrahim YAVUZ, son iki aydır İsrail’in zulmüne maruz kalan Gazze ve Gazze halkı için özel olarak dua edecek.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Tek kurtuluşumuz Allahın kitabı kuranı kerim ve peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılmakla olur
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erhan 4 ay önce Şikayet Et
    Kuranı kerim yasaları türkiye millet meclisine ne zaman anayasa metnine dahil edilecek
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.