İstanbul

Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi ilim öğrencilerine hizmet veriyor

10:09 27 Aralık 2023
Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi ilim öğrencilerine hizmet veriyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi, ilahiyat fakültesi öğrencileri başta olmak üzere diğer bölümlerdeki üniversite öğrencilerin İslâmî ilimler öğrenmesi için hizmetlerini sürdürüyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi, Vakıf bünyesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir birim görevini üstlenerek Hüdayi Vakfı'nın geçmişten beri süregelen İslâmî ilimler ve ders halkası geleneğinin günümüzdeki ihtiyaçlara ve gerçekliklere istinaden revize edilmiş halini temsil ederek üniversite öğrencilerine aktarıyor.

İstanbul’da örgün birinci öğretim bölümlerde okuyan öğrencilere Temel İslâmî İlimlere dair ilim tahsil etme ve ana kaynaklarından Arapça metinler okuma imkânı sunan Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi’nde, bu derslerin yanı sıra Sosyal Bilimlerin farklı disiplinlerine dair derslerle birlikte kitap okuma ve tahlil programları da yapılmaktadır.

2012-2013 Eğitim yılında faaliyetlerine başlayan Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi, 2022-2023 Eğitim Yılı itibariyle 80’den fazla mezun verdi. Aldıkları eğitimler sonunda mezun olan öğrencilerin büyük bir kısmı, burada aldıkları eğitimle bağlantılı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, Yazma Eserler Kurumu ve muhtelif üniversitelerde; Uzman Yardımcısı, İmam-Hatip, Yazma Eser Uzmanı ve Araştırma Görevlisi gibi görevlerde yer almaya başladılar.

Suffe Meclisi İslami İlimler Merkezi eğitim programında ilk sene hazırlık dönemi, sonraki üç sene ihtisas dönemi ve son sene mezuniyet süreci olmak üzere toplamda beş senelik bir eğitim süresine sahip olarak faaliyet gösteriyor. Suffe Meclisinde eğitim dönemi güz, bahar ve yaz olarak üç aşamada icra ediyor.

Suffe Meclisi İslami İlimler Merkezinden mezun olan bir öğrencinin aşağıdaki becerileri kazanması hedefleniyor;

a. Mensubu olduğu dinin temel metinlerini okuyacak ve anlayacak derecede Arapça dil yeterliliği

b. Temel İslami İlimler literatürüne vakıf olması

c. Kendini toplumun bir birleşeni olarak görüp toplumuna hizmet etme bilincine sahip olması

d. İslam Medeniyeti ve Kültürü alanında iyi bir donanıma sahip olması

e. Kendini ifade edip tanımlayabilmesi, çevresini ve toplumunun problemlerini teşhis edebilmesi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Suffe Meclisi İslâmî İlimler Merkezi Müdürü Mehmet BÜYÜKMUTU; “Meclisimize, her yeni eğitim öğretim yılında yeni öğrenci kayıtları almaktayız ve bu çerçevede her yıl Eylül ayında yazılı sınav ve mülakat yapılmakta ve müracaatı kabul edilen öğrenciler, Üsküdar-Hüdâyi Külliyesinde ücretsiz olarak kalabilmektedirler. Bununla birlikte ders durumlarına ve sınavlarda gösterdikleri başarı durumuna göre başarı bursu almaya hak kazanmaktadırlar. Suffe Meclisimizde, Temel İslami İlimler ve Sosyal Bilimlere ilave olarak öğrencilerin ilgi alanlarına göre Naht, Yazılım-kodlama ve Astronomi gibi Bilim-sanat atölyelerinde özel dersler de vermekteyiz, Suffe Meclisi İslami İlimler Merkezi olarak öğrencilerimizin hem zihinsel hem bedensel gelişimini de önemsiyoruz. Doğa çadır kampları ve doğa yürüyüşleri ve muhtelif spor faaliyetleri şeklinde aktivitelerle öğrencilerimizi sosyal hayatın içerisinde tutmaya gayret ediyoruz.” dedi.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.