İstanbul

Medeniyet Okumaları Tanıtım Programı Eyüpsultan'da yapıldı

16:13 16 Ocak 2024
Medeniyet Okumaları Tanıtım Programı Eyüpsultan'da yapıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin öncülüğünde Eyüpsultan, Kâğıthane, Şişli ve Beykoz ilçelerinde yürütülmeye devam eden “Medeniyet Okumaları Projesi” için Millî Eğitim Müdürlerinin bir araya geldiği tanıtım toplantısı düzenlendi.

Eyüpsultan İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Eyüp Kaymakamı İhsan Kara, Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken birer konuşma yaptı. Proje’nin tanıtımını TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem gerçekleştirdi. Programda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği yöneticileri de hazır bulundu. Programın sunuculuğunu TDED YK Üyesi Niyazi Gedik gerçekleştirdi.

TOPLUMU VE KÖKENİYLE BARIŞIK ESERLER

Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasında gösterilen çaba kadar okunan eserin niteliği ile eserin nasıl yorumlanması gerektiği konusunda şuurlanmanın önemini vurgulayan Ekrem Erdem, “Medeniyet Okumaları”nın bu ihtiyaçtan yola çıktığını kaydetti. Dilimizin korunmasının ve geliştirilmesinin zengin kelime ihtiva eden eserlerle sağlanabileceğini ifade eden Erdem, “Medeniyet Okumaları Projesi’nin tavsiye kitapları aslına yabancılaşmamış, toplumuyla barışık, dilini ve kökenini seven, kelime haznesi geniş, eseriyle medeniyetimizin unsurlarının günümüze doğru aksetmesine gayret eden yazarlarımızın ve şairlerimizin eserlerinden seçtik. Özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın böyle kitapları okuyup anlamasının son derece önemli.” dedi.

OKUMAK VE İDRAK ETMEK

Projenin okuma ve müzakere olarak iki aşamalı yürütüldüğünü anlatan Genel Başkan Ekrem Erdem, gönüllü öğretmen ve idarecilerin desteğinin önemini vurguladı. Önce öğretmen okumalarının ve müzakerelerinin yapıldıktan sonra eserlerin projeye katılmak isteyen öğrencilere ulaştırılarak öğretmenleriyle okuma ve müzakere yapıldığını belirten Erdem, müzakereler sayesinde öğretmenlerin ve öğrencilerin eseri daha doğru idrak etmesinin sağlandığına dikkat çekti.

İSTANBUL’UN BÜTÜN İLÇELERİ

Konuşmasında Medeniyet Okumaları projesinin okullarımız adına bir zenginlik olduğunu ifade eden İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, “Projenin devam ettiği Eyüpsultan, Kâğıthane, Beykoz ve Şişli ilçelerinde olduğu gibi Medeniyet Okumaları’nı İstanbul’un bütün ilçelerinde etkin bir şekilde planlayıp devam ettireceğiz.” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.