İzmir

Zabıtadan "mazgal" operasyonu

10:51 23 Ağustos 2015
Zabıtadan "mazgal" operasyonu

Buca ilçesinde zabıta ekiplerinin, kağıt toplayıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda çok sayıda mazgal ve kamuya ait malzemeler ele geçirildi

 Buca ilçesinde mazgal ve kanalizasyon kapaklarının kaybolması nedeniyle zabıta ekiplerinin, kanalizasyon ve mazgal kapaklarını söken kağıt toplayıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda atık ambalajların altına gizlenmiş çok sayıda mazgal ile kamuya ait malzemeler ele geçirildi.

Buca Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ilçe sakinlerinden gelen yoğun şikayet üzerine sokakta kağıt toplayan hurdacılarla ilgili çalışma başlatıldı. 

Çöplerden kağıt ve pet şişe toplayanların sokak mazgallarını da söktüğünün tespit edilmesi üzerine hareket geçen Buca Belediyesi Zabıta Ekipleri, çok sayıda toplayıcının arabasına el koydu.

Hurdacıların el arabalarından, sokak mazgallarından kantara kadar kamuya ait birçok malzeme çıktı.

Atık toplayıcılarına karşı çok fazla şikayet aldıklarını belirten yetkililer, özellikle sabahın erken saatlerinde bu işin yapıldığını, evlerin bahçesinden veya sokaklardaki kanalizasyon sistemlerinden söktüklerini tespit ettiklerini kaydederek amaçlarının vatandaşlardan gelen şikayetleri gidermek olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.