İzmir

Hava Teknik Okullar Komutanlığında mezuniyet töreni

12:44 31 Ağustos 2015
Hava Teknik Okullar Komutanlığında mezuniyet töreni

Hava Teknik Okullar Komutanlığı bünyesindeki Hava Astsubay Meslek Yüksekokulundan astsubay çavuş rütbesiyle mezun olan 374 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu 2015 dönemi mezunları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural'ın da katıldığı törenle mezuniyet coşkusu yaşadı.

Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Cural, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak mezunlara seslenerek, şunları söyledi:

"Biz sizlere, bir asrı aşan havacılık kültürüyle yoğrularak çelikleşmiş, çağı ile yarışan bir hava ve uzay gücü emanet ediyoruz. Sizlere düşen görev, bu gücü her yönüyle daha da yüceltmektir. Sizlerden beklentimiz hava kuvvetlerinin temel değerlerini yaşamınız boyunca sürdürmeniz, aidiyetinizi güçlü tutmanız ve mesleki gelişiminiz için süratle değişen hava ve uzay teknolojilerini yakından takip etmeniz, okuyan, araştıran ve öğrence merakını sürekli canlı tutan birer astsubay olmanızdır. Yaşamınız boyunca rehberiniz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olsun. Hiçbir zaman Atatürk ilke ve inkılapları dışında bir yol gösterici arayışı içinde olmayın. Muhtaç olduğunuz kudret, onun öğretilerinde fazlasıyla mevcuttur."

Törende mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Hava Radar Astsubay Çavuş Sefa Koçak da yetişmelerinde katkısı olan komutanları, öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ederek mezun arkadaşlarına and içirdi.

 

- Diplomasını Orgeneral Ünal verdi

Sefa Koçak, konuşmasının ardından diplomasını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın elinden aldı ve okul yaş kütüğüne plaket çaktı.

Okulda dereceyle mezun olan öğrencilerin diplomalarını, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile diğer protokol üyeleri verdi.

Mezunlara diplomalarının verilmesinin ardından okul sancak devir teslimi yapıldı.

Tören, mezun öğrencilerin yürüyüşüyle sona erdi.

Mezuniyet töreni sonunda, şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşayan astsubay çavuşlar, aileleriyle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.