İzmir

DEÜ'de Meslek Hastalıkları Kliniği açıldı

17:29 31 Ağustos 2015 1 Yorum Var
DEÜ'de Meslek Hastalıkları Kliniği açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Meslek Hastalıkları Kliniği hizmete girdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Meslek Hastalıkları Kliniğinin hizmete açıldığı bildirildi. 

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığının 2012'de uzmanlık alanı kabul ettiği meslek hastalıkları uzmanlığı için bilim dalı kuran ve bu alanda ilk öğrencilerini alan DEÜ Tıp Fakültesi, Türkiye'nin ilk Meslek Hastalıkları Bilim Dalı ve Kliniğini kurdu. 

Nisan ayından bu yana 3 yatak kapasitesiyle hizmet veren kliniğe yaklaşık 400 hasta başvurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Meslek Hastalıkları Kliniği ve Eğitimi Sorumlusu Prof. Dr. Arif Hikmet Çımrın, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de üç meslek hastalıkları hastanesi var. Devlet bu kurumların dışında 2012 yılından itibaren üniversite hastanelerine meslek hastalığı tanısı koyma yetkisi verdi. Türkiye'de Meslek Hastalıkları Uzmanlığı belgesine sahip 12 kişiden birisiyim. Uzmanlık belgemi aldıktan sonra Türkiye'de yeni yeni gelişen bu bilim dalını kurumumuzda kurduk." 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Manisa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben 25 yıldır sgk lı olarak calisiyorum çoğu zaman 8/8 yani 12 saat çalıştım mecburiyetten şu an iki dizimde kıkırdak aşınması var sag dizden amaliyat oldum lokal yılda bir her iki dizime sıvı atılıyordu doktorum son gittigimde artık sıvı 1 yıl yetmiyor. 6 ayda bir atmalıyız kemiklerin yaşının 10 yaş üstünde çok fazla ayakta durmuş sun yıpranmış iki dizinede pilatin bakacağız diyor ayak bileklerimde huzursuz ayak sendromu var ilaç almazsam sabaha kadar uyuyamıyorum sabah işe gittiğimde sabit duramıyorum hareket hissi var hep halsiz yorgun uykusuz. Benim bu rahatsızlığın meslek hastalığına giriyormu ltf bilgi tşkler...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.