İzmir

İZKA desteğiyle "güneş tarlası" kuruldu

10:44 07 Eylül 2015
İZKA desteğiyle "güneş tarlası" kuruldu

İzmir'de, alüminyum konstrüksiyon ve metal işleme alanlarında faaliyet gösteren bir fabrikada, İZKA desteğiyle güneş enerji santrali kuruldu

Alüminyum konstrüksiyon ve metal işleme alanlarında faaliyet gösteren bir fabrikada, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle kurulan güneş enerji santrali (GES) elektrik üretimine başladı.

İZKA'dan yapılan açıklamada, 2013'te başlanan ve 1 yılda tamamlanan GES'in toplam maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olduğu, bunun yüzde 50'sinin ajans tarafından karşılandığı belirtildi.

Alkor Alüminyum Solar Departman Sorumlusu Serhan Daydal, elektrik üretiminin yüzde 30'unu güneş enerjisinden karşılayacaklarını, üretim masraflarının azaltılarak verimliliğin artacağını bildirdi.

On bin metrekare alandaki fabrika binasının çatısına kurulan güneş enerji santralinin şu an yüzde 100 verimlilikle çalıştığını kaydeden Daydal, 495 KW'lık santralin ömrünün 25 yıl olduğunu, 3 yılda kendini amorti edeceğini bildirdi.

Daydal, güneş enerji santralleri de doğa dostu ve çevreci olduğunu, çatıya kurulduğu için tarım arazilerini öldürmediğini, sera gazı oluşturmadığını ve ciddi oranda ekonomik fayda sağladığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.