İzmir

Hakkari'deki terör saldırısı

16:58 07 Eylül 2015
Hakkari'deki terör saldırısı

Terör örgütü PKK mensuplarının Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde düzenlediği saldırı, çeşitli sivil toplum örgütü, oda ve partilerce kınandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yaşanan hain terör saldırısını kınadı.

Terörün her nereden gelirse gelsin insanlık dışı bir eylem olduğunu belirten Delican, Dağlıca'da yaşanan alçak saldırının üzüntüsünü milletçe yaşadıklarını, terörün dili, dini, ırkının olmadığını belirtti.

Tüm şehitlerin ve saldırı sonrası yaralanan askerlerin acısını yürekten paylaştıklarını aktaran Delican, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik yapılan hain terör saldırılarını bir kez daha kınıyor, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesinde destek veren tüm iç ve dış güçleri lanetliyoruz. Ne yazık ki bu olayı da fırsat olarak görenler kısa zamanda kafalarının arkasında gizledikleri tüm kirli emelleri ortaya döktüler. İçerideki piyonları vasıtasıyla kara propaganda başlatarak devletimizin yetkili makamlarına saldırmaya başladılar. Bu süreçte de her zaman olduğu gibi aziz milletimizin sağduyusunu koruyacağına canı gönülden inanıyoruz. Aramıza fitne sokmak isteyenlere milletimiz tarihten bugüne kadar sürdürdüğü birlik, beraberlik ve kardeşliği ile cevap verecektir."

- Memur-Sen

Memur-Sen İzmir Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina da Hakkari ve Diyarbakır'da meydana gelen hain saldırılar sonucunda şehit düşen güvenlik görevlileri için taziye ve terörü kınama mesajı yayımladı.

Ülkenin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde yüreklerin Hakkari ve Diyarbakır'dan gelen haberlerle yeniden acıyla burkulduğunu dile getiren Bina, terörü ve teröristleri lanetledi.

Hain saldırının kardeşliği asla zayıflatmayacağını vurgulayan Bina, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu menfur saldırılar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Bugün suçlama değil, sorumluluk alma vaktidir. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir."

-"Algı operasyonları çirkince"

Bina, saldırıların hemen ardından bazı basın kuruluşlarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla büyük bir algı operasyonu başlatıldığına dikkati çekerek, "Böylesi acı bir olaydan bile rant elde etmeye çalışan maalesef belli çevreler, hain terör saldırısını geri plana atıp algıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirmek istediler. Kana susamış ve terörden rant devşirmekten çekinmeyenler hedefe Cumhurbaşkanını koyarak çirkin algı operasyonlarını millet üzerinde kullanmaya kalkıştılar. Sözde hürriyet savunucusu bu çevreleri de zamansız, yersiz ve alçak provokasyonları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

- MÜSİAD

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerin herkesin yüreğini yaktığını belirterek, saldırıyı kınadı.

Bu saldırıların birlik ve beraberliğe engel olamayacağını vurgulayan Ülkü, yaşananlara karşı son derece duyarlı olunması gerektiğine işaret etti.

Ülkü, açıklamasında, "Zaman, birlik olma bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterme zamanıdır. Umarım bir an evvel bu akan kanlar son bulur ve ülkemize tekrardan huzur, kardeşlik ve barış ortamı hakim olur" ifadelerine yer verdi.

- İzmir Ticaret Odası

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, terör olaylarının bir an önce son bulmasını istediklerini, şehit haberlerinin camialarında büyük üzüntü meydana getirdiğini bildirdi.

Tüm ulusa başsağlığı dileyen Demirtaş, şu görüşleri dile getirdi:

"6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerimizin şehit olması ve yaralanması tüm ülkemizde olduğu gibi odamız camiasında çok büyük üzüntüye yol açmıştır. Acımız çok büyük. Son iki aydır her gün gelen şehit haberleri ile sarsılırken, dün yaşanan olaylar, artık terörün ve verdiği kayıpların katlanılamaz boyutlara ulaştığını son derece acı bir şekilde göstermiştir.

Terör olaylarının bir an önce son bulması ve bunun için gereken tüm önlemlerin alınması yönündeki talebimizi bir kez daha yenilerken, şehit olan askerlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz."

-Tabip Odası 

İzmir Tabip Odası, Dağlıca'daki terör saldırısını lanetleyerek, ulusun ve şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, "PKK terör örgütü, Mehmetçiği yine kalleşçe vurdu. Emperyalizmi ve onun aleti PKK, IŞİD vb. bütün terör örgütlerini ve destekçilerini yeneceğiz. Azmimiz ve kararlılığımız tamdır" ifadelerine yer verildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası ise Dağlıca'daki terör saldırısına tepki amacıyla hizmet binasının her iki cephesine de Türk bayrağı astı.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan mesaj yayımladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.