İzmir

Büyükerşen’den İzmir'e 9 Eylül armağanı

11:44 09 Eylül 2015
Büyükerşen’den İzmir'e 9 Eylül armağanı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Atatürk’ün İzmir’e girdiği kıyafetiyle bire bir ölçülerde yaptığı balmumu heykelini İzmir'e hediye etti

 İşgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlayan İzmir’e, "kardeş şehİr" Eskişehir’den özel bir armağan ulaştı.

Yaptığı balmumu heykellerle uluslararası bir üne kavuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e girdiği kıyafetiyle bire bir ölçülerdeki heykelini yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkan Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Büyükerşen, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, en dar zamanımızda karşılaştığımız ulaşım sorununu çözme konusunda bize 50 otobüs bağışladı. Son olarak fuarda bizi ‘onur konuğu’ yaptılar. İzmir benim zaten çok sevdiğim, çok takdir ettiğim Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere ‘bir hediye sunalım’ dedik. Parayla alınabilecek bir hediye nasıl olursa olsun duygularımızı ifade etmez diye düşündük. Benim yapımım olan Atamızın balmumu heykelini 9 Eylül’de hediye etmek istedik” dedi.

Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişine konulan heykelin, Atatürk’ün İzmir’i ziyareti sırasındaki görüntülerinden esinlenerek hayata geçirildiğini belirtti.

Kocaoğlu, “Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.