İzmir

Kiraz ve siyah incir Uzakdoğu yolunda

12:18 10 Eylül 2015
Kiraz ve siyah incir Uzakdoğu yolunda

Hong Kong'daki meyve ve sebze fuarına katılan Egeli ihracatçılar, taleplerle döndü

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerinin, Hong Kong'da düzenlenen ve Asya kıtasının önemli meyve ve sebze fuarlarından "Asia Fruit Logistica Fuarı"ndan taleplerle döndüğü bildirildi. 

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamada, Hong Kong'daki fuarda Ege'den gönderilen ihraç ürünlerinin tanıtımının yapıldığı, katılımcı ülkelerden özellikle kiraz, üzüm, incir, narenciye gibi ürünlere önemli miktarda talep geldiği belirtildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, fuarda Ege Bölgesi'nden ihracat potansiyeli olan ürünlerin ziyaretçilere tanıtıldığını ve mal alım taleplerinin toplandığını ifade etti. 

Seyyar, Hong Kong'u Türk yaş meyve ve sebze ihracatçıları açısından Asya'ya giriş kapısı olarak gördüklerine dikkati çekti. 

- "Kiraz ve siyah incir yoğun ilgi gördü"

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz da fuarda ziyaretçilerin Türk standına yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Özellikle kiraza ve taze siyah incire çok talep oldu. Hong Kong limanı Asya kıtası için çok önemli bir geçiş merkezi. Hong Kong pazarı aynı zamanda Çin pazarına giriş için de oldukça önemli. Sektörümüze fuarda gösterilen ilgi çok yoğundu ve bu da bizleri çok mutlu etti." 

Açıklamada, Hong Kong'un yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti'ne doğrudan ihracatın başlaması için iki ülkenin resmi kurumları arasında ön protokol imzalandığı, yakında Çin'e doğrudan kiraz ihracatının başlayacağı da kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.