İzmir

Kemeraltı Çarşısı'na alışveriş festivali talebi

16:33 10 Eylül 2015
Kemeraltı Çarşısı'na alışveriş festivali talebi

ETİK Başkan Vekili Tercan: "Yetkililer bir an önce Kemeraltı Fashion Shopping Festivali'ni hayata geçirmeli"

 Ege Turistlik İşletmeler ve Konaklama Birliği ( ETİK ) Başkan Vekili Dursun Bülent Tercan, bu yıl 4. kez düzenlenen İstanbul Laleli Fashion Shopping Festivali'nin bölgeye  büyük katkı sağladığını belirterek aynı uygulamanın İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nda da yapılmasını önerdiklerini belirtti.

Tercan, yaptığı yazılı açıklamada, Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneğince düzenlenen festival kapsamında Rusya, Ukrayna, Azerbaycan gibi 13 farklı ülkeden gelen alım heyetlerinin Laleli'nin ticari dinamizmini güçlendirdiğini, pazar portföyünü daha da çeşitlendirdiğini ifade etti.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın dünyanın en büyük açık hava çarşılarından biri olduğunu, bir eşinin daha bulunmadığını dile getiren Tercan, şunları kaydetti:

"Dünyanın en eski açık hava çarşısı, hem esnafı, hem sanatkarları hem de tarihi dokusu ile ziyaretçilerin yıllardır vazgeçilmezi oldu. Bir zamanlar, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin doldururduğu Tarihi Kemeraltı Çarşımız o şaşalı günleri özlemle arıyor. Yetkililer bir an önce Kemeraltı Fashion Shopping Festivali'ni hayata geçirmeli. Bu tür festivaller düzenlendikleri bölgelerde ticareti canlandırdığı gibi renkli görüntüler de oluşturuyor."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.