İzmir

Trene binmek isteyen görme engelli, vagonların arasına düştü

19:20 10 Eylül 2015
Trene binmek isteyen görme engelli, vagonların arasına düştü

İzmir'de, bir görme engellinin İZBAN trenine binmek isterken vagonların arasına düşmesi, güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, mayıs ayında İZBAN Ata Sanayi durağında bastonuyla trene binmeye çalışan Salih Pelit, iki vagon arasındaki boşluğu kapı sanarak, boşluğa adım atarak düştü.

Pelit, daha sonra hareket eden trenden kendi imkanlarıyla atlayarak kurtuldu.

Salih Pelit, gazetecilere açıklamasında, yetkililerden şikayetçi olduğunu ve olayla ilgili Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldığını söyledi.

Soruşturmada, kendisinin 2/8, İZBAN yetkililerinin ise 6/8 oranında kusurlu sayıldığını kaydeden Pelit, diğer görme engellilerin benzer durumla karşılaşmaması için açtığı davadan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Pelit, olayı ise şöyle anlattı:

"Konak’a gitmek için Çiğli Ata Sanayi İZBAN durağına geldim. Girişteki güvenlik görevlisi, alarmla uğraştığını söyleyip yardımcı olamayacağını beyan etti. Bana 'Kendin gidebilir misin?' diye sorunca ben de 'Giderim' dedim. Gelen trene binmek için el attığımda, körüğün boşluğunu tuttuğumda, kapı olduğunu zannettim. Bir adım atınca körüğe basınca düştüm. İki vagon arasında olduğumu anladım. Çıkmak için bağırdım. Baktım kimseden hayır yok. Elimdeki malzemeleri atarak lastiklerden kendimi yukarı çekmeye başladım. Bu arada trenin hareket ettiğini de fark etmedim. Kendimi yukarı çekince trenin hareket halinde olduğunu fark ettim. Tren hızlıyken kendimi perona doğru attım. Bu düşmede, diz kapağımda ve dirseklerimden yaralandım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.