İzmir

TOMA üretimi yapan Katmerciler Firması:

15:59 11 Eylül 2015 1 Yorum Var
TOMA üretimi yapan Katmerciler Firması:

Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarının (TOMA) tamamının zırhlı ve kurşun geçirmez olarak üretildiği bildirildi.

İzmir'de TOMA üreten Katmerciler firmasından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında TOMA'ların zırhlı olmadığına yönelik haberlerin yer aldığı kaydedildi.

TOMA'ların Emniyet Genel Müdürlüğü veya Jandarma Genel Komutanlığı tarafından güncel gerekliliklere uygun nitelik ve özelliklere sahip olarak, ihale açmak suretiyle temin edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Üretilen her TOMA'nın kriminal testleri yapılıyor. Katmerciler olarak şu ana kadar üretmiş olduğumuz tüm TOMA’lar, alımın ihale şartnamelerine uygun balistik özelliğinde üretilmiş, gerekli tüm kontrollerden ve balistik,  zırh seviyesi, zırh atışı gibi kriminal testlerden geçerek teslimi gerçekleştirilmiş araçlardır. Araçlarımız, şartnamelerde ayrıntılı ve açık bir şekilde yer alan balistik koruma seviyesine uygun şekilde, tamamı zırhlı ve kurşun geçirmez TOMA'lardır."

Haberlere konu olan aracın Ege Bölgesi'nde trafik kazasına karışmış bir TOMA aracı olduğu ancak haber içeriğinin Diyarbakır'da gerçekleşen başka bir olay ile ilişkilendirildiği de bildirildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • hüloğğ 8 yıl önce Şikayet Et
    katmerciler eski akp milletvekilinin firması haberi yalanlayan AA akp yakın olan haber ajansı kimi kandırıyorsunuz anlamak zor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.