İzmir

Terör saldırılarına tepkiler

11:06 12 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

 Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi, son günlerde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili olağanüstü toplantı sonrası deklarasyon yayınladı.

Deklarasyonda, Türkiye'nin içinde bulunduğu kaos ortamında, hızla artan terör olayları nedeniyle 7 Haziran seçiminden bu yana 100’ü aşkın vatan evladının şehit verildiği belirtildi.

Deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü, acilen silahları bırakmalı, Anadolu’da yüzyıllardır sürdürülen kültür birliğine ve kardeşliğe kalleşçe vurulan darbeye, son verilmelidir. Gençlerimizi tarihten ders alarak itidale, siyasi liderlerimizi uzlaşmaya ve en başta terör olmak üzere, sorunlara çözüm bulmaya davet ediyoruz. Böylesi acılarda dahi ortak söylem ve eylemde bulunamayacaksa hiç kimsenin vatana sevgisinden ve sevdasından bahsetmeye hakkı yoktur. Milletin iradesi olan TBMM’nin bir an evvel açılmasını istiyor ve vekilleri görevlerini yapmaya çağırıyoruz."

Provokatörlerin Bodrum kıyılarına vuran Suriyeli çocuğun cansız bedenine bakarken vatansızlık ve savaşın yarattığı sonucu görmeleri gerektiğinin bildirildiği deklarasyonda, özgür basının, demokrasinin temel taşlarından biri olduğu ve fikirlerin özgürce ifade edilmesi istendi. Ayrıca, basın organlarına ve parti binalarına yapılan saldırılar da şiddetle kınandı.

Laik, demokratik, hukuk devleti prensiplerinden uzaklaşıldığı takdirde, Türkiye’nin Orta Doğu bataklığının yeni piyonu haline gelebileceğine dikkati çekilen deklarasyonda, şunlar kaydedildi:

"Tek bayrak, tek dil, tek millet, tek vatan. Bu böyle geldi, böyle de gidecektir. Barıştan öte yol yoktur. Terör, amacına ulaşamayacaktır. Tarih yazmış Türkiye Cumhuriyeti devletini, hiçbir güç bölemeyecektir. Tek yüreğiz ve 'Artık yeter' diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.