İzmir

"Bir Defter Bir Kalem Bir Silgi" kampanyası

13:49 15 Eylül 2015
"Bir Defter Bir Kalem Bir Silgi" kampanyası

CHP Konak İlçe Başkanlığı, bin 200 paket kırtasiye malzemesini Cizre ve Yozgat'a gönderdi

 CHP Konak İlçe Başkanlığı, "Bir Defter Bir Kalem Bir Silgi" kampanyası kapsamında bin 200 paket kırtasiye malzemesini, öğrencilere dağıtılmak üzere Şırnak'ın Cizre ilçesi ve Yozgat'a gönderdi.

İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Cizre ve Yozgat'taki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılması amacıyla, teşkilat üyelerinin girişimleriyle kırtasiye malzemelerinden oluşan bin 200 paket hazırladıklarını söyledi.

Paketlerin eğitim dönemi öncesi Cizre ve Yozgat'a gönderildiğini belirten Başak, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine işaret etti. Bu ortamda özellikle Cizre'deki öğrencilere yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini dile getiren Başak, "Oradaki öğrencilere silahlara karşı bir defter, bir kalem ve bir silgi dağıtmaya karar verdik. Çünkü kalemler güçlendikçe silahlar zayıflayacaktır" dedi.

Anadolu'daki sorunları iyi bildiğini kaydeden Başak, şöyle konuştu:

"Bu sorunun panzehiri ellere kalem vermektir. Kalem barışı yazmak, silgi savaşı silmek, defter de yeni bir sayfada tarih yazmak, birlik bütünlüğümüzü, kalplerin bir attığını göstermek için. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları ancak bir olursak bozabileceğimiz düşüncesiyle böyle bir proje başlattık."

Başak, ilerleyen zamanlarda benzer sosyal projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.