İzmir

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepkiler

21:45 15 Eylül 2015
Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara tepkiler

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "İsrail, hak, hukuk tanımaz ihlallerini sürdürmeye, dahası bu teröristçe tutumu devlet politikası olarak sürdürmeye devam etmektedir" dedi.

Bina, yaptığı açıklamada, Kudüs'te, Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" bahanesiyle asker ve polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenlendiğini, cami cemaatine ve eğitim gören öğrencilere yönelik tacizlerin artarak devam ettiğini söyledi.

 İyi niyetli olmayan, planlı ve programlı olduğu belli olan bu saldırılardan dolayı İsrail'i şiddetle kınayan Bina, şöyle konuştu:

"Bütün uyarılara rağmen İsrail, hak, hukuk tanımaz ihlallerini sürdürmeye, dahası bu teröristçe tutumu devlet politikası olarak sürdürmeye devam etmektedir. İsrail, Müslümanların hassasiyetlerine hoyratça, fütursuzca ve ahlaksızca saldırmakla yaktığı ateşin kendisini de sardığını, saracağını bilmeli ve bu tür saldırılara son vermelidir. Ümmet için kadim, kutsal bir mekan olmasının yanında önemli bir manevi simge olan Mescid-i Aksa'ya dönük saldırıları bir kez daha kınıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.