İzmir

Bayramda yerli tatilcilerin tercihi Türkiye

11:13 19 Eylül 2015
Bayramda yerli tatilcilerin tercihi Türkiye

GÜLCAN KAPLAN - Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının özellikle yurt içi turlarında rezervasyonları artırdığı, yurt dışı paketlere ise döviz kurunun yükselmesi ve tatil kararının geç açıklanması nedeniyle fazla ilgi olmadığı belirtildi.

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hande Arslanalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde bayram tatillerinde talep artışı görülen yurt dışı tatil turlarında bu yıl farklı bir tablonun gözüktüğünü söyledi.

Kurban Bayramı'nda yurt dışı turlar için cazip olarak nitelenebilecek bir sürenin tatil olarak açıklanmasına rağmen çok fazla bir hareketliliğin yaşanmadığını anlatan Arslanalp, "Daha önce ilan edilen tatil süresinin daha kısa olması, döviz kurundaki artışlar ve ülkemizde yaz mevsimin devam etmesi gibi etkenlerle yurt dışına ilgi, geçen yılların altında kaldı" diye konuştu.

Kur artışlarının bu seviyede devam etmesinin 2016'da yurt dışı turlarını önemli ölçüde daraltacağını savunan Arslanalp, yurt dışı tatil paketlerinde son dakika rezervasyonlarında en fazla Avrupa ülkeleri ve Yunan adalarının tercih edildiğini aktardı.

Arslanalp, "Genelde yakın yerlerin tercih edilmesinde tatilin uzatma kararının geç açıklanması etkili oldu. Daha önce açıklansaydı seyahat acenteleri ona göre pozisyon alır ve uzun süreli, uzak ülkelere turlar düzenleme yoluna giderdi" dedi.

Yurt içi turlarında Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Kapadokya'nın tercih edildiğini belirten Arslanalp, bu dönemde yoğun olarak gerçekleştirilen GAP turlarının ise güvenlik gerekçesiyle düzenlenemediğini söyledi.

- Vize sorunu da talebi etkiliyor

Türkiye'nin önde gelen tur şirketlerinden birinin yönetim kurulu başkanı Mete Vardar ise bayram satışlarının gayet iyi gittiğini, havaların iyi gitmesinin Ege ve Akdeniz bölgelerindeki turistik yerlere talebi artırdığını dile getirdi.

Yurt dışı paketlerde ise vize isteyen ülkelerin ancak bayram sonrası için müracaat alabilmesi nedeniyle bir hareketlilik görülmediğini ancak Balkanlar, Rusya, Dubai gibi yerlere talebin arttığını söyleyen Vardar, "Dövizdeki artış yurt dışı turlarda duraksamaya sebep olsa da bu durumu farklı tur paketleri veya kur sabitleme gibi özel kampanyalar yaparak bir nebze aşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.